23948sdkhjf

Biesterfeld og Evonik i partnerskap om PUR

Biesterfeld Spezialchemie GmbH og Evonik Nutrition & Care GmbHs forretningsområde Comfort & Insulation har inngått et strategisk partnerskap for distribusjon av tilsetningsstoffer til polyuretanindustrien i flere europeiske områder: Tyskland, Østerrike, Sveits, Øst-Europa og Russland.

Biesterfelds tilsetningsstoffer til PUR tilbyr løsninger for alle polyuretan applikasjoner. Innenfor møbelindustrien brukes disse i polstring, madrass- og puteproduksjon.

For bygg og anlegg bidrar tilsetningsstoffene til forbedrede isolasjonsegenskaper og høyere energieffektivitetsnivåer.

For bilindustrien skal stoffene bidra til bedre sittekomfort samt lavere nivåer av støy og vibrasjoner. Det finnes også mange produktløsninger for kompakte systemer.

Evonik, som i 2017 overtok divisjonen Performance Materials i Air Products, har et meget bredt tilbud av tilsetningsstoffer, silikonstabilisatorer, katalysatorer, fargepastaer mm. Tilsetningene brukes over alt i PUR-industrien for emulgering, riktig cellestruktur, reaksjonsprofiler eller for å fremskaffe spesifikke egenskaper som redusert slitasje, elektrisk ledningsevne mm.

Biesterfeld og Evonik skal nå utvide sitt strategiske samarbeidsområde. Biesterfelds tilbud til kundene øker selvsagt kraftig ved at også Evoniks additiver nå kan tilbys i land/markeder nevnt over.

Nevnes skal også at Biesterfeld og ExxonMobil Chemical utvider samarbeidet i Italia. De to har samarbeidet på mange markeder i godt over 30 år. Nå meldes det om et nytt samarbeid med ExxonMobil i det italienske markedet. Her skal Biesterfeld distribuere EPDM-produktene i Vistalon-serien. Disse brukes i et bredt spekter av applikasjoner, inkludert bilprodukter og forbruksvarer. Vistalon kan bearbeides ved sprøytestøping, ekstrudering og kalandrering og har et meget bredt anvendelsesområde.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.473