23948sdkhjf

DowDuPont røper datterselskapenes navn

Etter en langdryg prosess siden det ble kjent at Dow og DuPont skal fusjoneres, synes bitene nå å falle på plass. Tre frittstående datterselskaper har fått sine navn.

De tre selvstendige, gigantenhetene har fått navn:

  • Materials Science Division blir Dow
  • Specialty Products Division blir det nye DuPont og
  • Agriculture Division blir til Corteva Agriscience.

 

Nye DuPont får 21 milliarder USD i prognostisert omsetning (2017-tall) og et budsjettert resultat (EBITDA) på 5,3 milliarder USD. DuPont vil bli organisert i fire markedsområder: Electronics & imaging, Safety & Construction, Nutrition & Biosciences, Transportation & Advanced Polymers.

I disse segmentene vil DuPonts konstruksjonsplaster ligge, men også adhesiver fra Dow og produkter fra Dow Corning vil man finne igjen her.

 Nye Dow blir ingen smågutt: nærmere 44 milliarder USD i omsetning og en EBITDA på 9,1 milliarder USD (fortsatt med bruk av 2017-tall). Selskapet blir en sterk leverandør av materialvitenskapelige løsninger. Selskapet skal primært fokusere på emballasjeindustrien, løsninger for infrastruktur og på konsumentprodukter.

 Hva Norden angår har det ikke kommet noen signaler om hvem som skal selge hva av produktene fra Dow og DuPont i vårt område. Men det vi vet er at det globale hovedkontoret for området Nutrition skal legges til København (tidligere Danisco). For markedsområdet Transportation & Advanced Polymers er for øvrig svenske Jonas Borgsten utnevnt til markedssjef med ansvar for UK, Benelux og Norden/Baltikum.

Som Plastforum tidligere har meldt ventes det at nye Dow skal stå på egne føtter om ett år fra nå, ved slutten av 1. kvartal 2019. De to andre datterselskapene separeres senest 1. juni 2019.

(Kilde: plastforum.se/Malin Folkesson)

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078