23948sdkhjf

Vartdal Plast skal kjøre elektrisk

Vartdal Plastindustri AS blir de første i polymerbransjen som i større målestokk satser på elektrisk varetransport (i hvert fall så langt Plastforum vet). Nå investerer selskapet i en Tesla Semi. Bilen leveres i 2019.

Vartdal Plastindustri AS produserer lette produkter for emballasje og byggevarer i ekspandert polystyren, EPS, og regnes som en av landets ledende selskaper i produksjon av slike EPS-produkter.

Emballasjeproduktene brukes bl.a. til å sende fersk fisk til hele verden og jobber aktivt med å utvikle løsninger som skal bidra til mattrygghet.

På byggsiden er det grunnmursproduktene og bidrag til varme boliger og bygg som gjelder. EPS-grunnmurer og fundamentering sørger for god energisparing. Dette er blitt et stort markedsområde for selskapet.

55 vogntog er i dag i Vartdal Plasts eie. Daglig transporteres store mengder varer til kundene. Nå har selskapet altså besluttet å investere i en Tesla Semi.

Som kjent er det rivende utvikling på alternative driftsformer på transportsiden. Elektriske kjøretøyer gir miljøvennlig transport og bidrar til reduserte utslipp per transportert vare.

– Vi skiftar årleg ut fleire køyrety for å sikre at bilane våre held tritt med utviklinga innanfor miljø og utslepp. Når Tesla no har kome med eit heilelektrisk alternativ, trur vi dette er starten på ein ny æra innanfor miljøvenleg transport. Denne utviklinga vil vi sjølvsagt vere med på», sier Jan Endre Vartdal, daglig leder i Vartdal Plastindustri AS.

Han forteller til Plastforum at bilen blir levert fra Tesla i 2019.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062