23948sdkhjf

Ny ferjekontrakter rett rundt hjørnet

I løpet av kort tid vil Møre og Romsdal fylkeskommune legge fram neste utlysning av fylkeskommunale ferjestrekninger.
Forrige uke signerte Fjord1-sjef Dagfinn Neteland og fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik kontrakten om driften av ferjesambandet på Nordmøre. Den er verdt nesten 1,9 milliarder kroner og varer i elleve år - fra og med 2020, skriver nett.no.

Flere gjenstår
Men det er flere strekninger å konkurrere om. Det gjenstår nemlig samband på både ytre søre Sunnmøre, indre Sunnmøre, ytre nordre Sunnmøre og alle de fylkeskommunale ferjeforbindelsene i Romsdalsfjorden.

Og flere av avtalene må fornyes før 2020.

Hvordan fylkeskommunen Møre og Romsdal vil sette sammen de ulike ferjestrekningene er foreløpig ikke kjent, men det første varselet kommer snart, mener nett.no. Fylket vil i første omgang sende ut et varsel om når det første av de aktuelle sambandene blir langt ut på anbud - og hvilke krav som stilles.

Nye ferjer bygges
Nye miljøkrav til ferjene er årsaken for at tildelingen av driften på de nye statlige og fylkeskommunale ferjesamband har sørget for bygging av ei rekke nye ferjer.

Fjord1 alene har bestilt eller skal bestille til sammen 25 el-ferjer for å drivestrekningene rederiet er blitt tildelt siden 2016, skriver nett.no.


Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141