23948sdkhjf

GS-Hydro blir til Otto Olsen

Arbeidet med å få GS Hydro på føttene igjen, er i gang. I løpet av våren blir selskapet en del av Otto Olsens virksomhet.
I starten av januar kjøpte Otto Olsen AS i Lillestrøm samtlige aksjer i GS-Hydro på Frogner (Akershus), etter at dets finske moderselskap GS-Hydro Oy hadde begjært seg selv konkurs tre måneder tidligere. Dermed ble 56 arbeidsplasser reddet.

Ville kun kjøpe norske GS Hydro
Otto Olsen (OO) tok tidlig kontakt med bobestyreren og meldte sin interesse for den norske bedriften, men bobestyreren ville, til å begynne med, bare selge konkursmassen samlet.

- Men vi var kun interessert i den norske delen, forteller Kjetil Høgbakken, administrerende direktør i Otto Olsen, i et intervju med nettstedet Metal Supply.

Etter hvert gikk bobestyreren imidlertid med på å dele opp konkursmassen. Ved årsskiftet var det klart at Otto Olsen kunne overta GS-Hydro på Frogner.

Riktignok fungerte GS-Hydro under bobehandlingen, men i og med at bobestyreren hadde lagt beslag på verdiene, ble likviditetssituasjonen krevende og leveringsgraden til kundene stadig dårligere.

Normal drift – så fort som mulig
Otto Olsen er derfor opptatt av å bygge opp lagrene igjen for å normalisere driften, sier Kjetil Høgbakken.

- Akkurat nå jobber vi med å skaffe oss en totaloversikt og ser på hvilke endringer som må til for å skape lønnsom drift.
GS-Hydro Norge hadde flere kontorer ulike steder i landet. Det er blant annet denne strukturen vi nå vil se nærmere på, sier Høgbakken

Fusjoneres inn
Faktum er i alle fall at GS-Hydro ikke blir et datterselskap av Otto Olsen, men at det integreres i den regulære driften til Lillestrøm-bedriften, forteller Høgbakken videre. GS-Hydros direktør Ivar Rogneflåten fratrer sin stilling 30. juni i år.

Høgbakken er overbevist om at GS-Hydro er et «godt kjøp», men vi har mye arbeide fremfor oss for å gjenskape en akseptabel servicegrad og skape en sund, lønnsom drift igjen. En del av produktene har lange ledetider, men vi ser på alternative løsninger for å løse dette så raskt som mulig.

- Ja, jeg er sikker på at vi får skikk på dette, sier han til Metal Supply.


Fakta om Otto Olsen AS
Otto Olsen Holding er morselskapet til Otto Olsen AS. Familiebedriften på Lillestrøm er over 150 år gammel. I fjor hadde den en omsetning på 285 millioner, en økning på 16 millioner fra året før.

Siden 1993 har holdingsselskapet kjøpt nesten 20 bedrifter og eier i tillegg store aksjeposter i 15 andre.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078