23948sdkhjf

Ineos-overtakelsen av Hydro Polymers foreløpig stanset

Mens EUs konkurransemyndigheter har godkjent Ineos kjøp av Borealis i Bamble, se egen melding av i dag, har de samme konkurransemyndigheter foreløpig stoppet Ineos’ overtagelse av Hydro Polymers. Det er NRK Østafjells/Telemark som melder dette i dag.
– I dag skulle det engelske selskapet Ineos formelt ha overtatt Hydro Polymers, men denne overtagelsen blir utsatt, sier kommunikasjonsdirektør Ragnvald Bertheussen i Hydro Other Businesses. Årsaken er at konkurransemyndighetene i EU ser nærmere på kjøpet av Hydro Polymers. – De ser på spørsmål knyttet til virksomheten, først og fremst i England, legger Bertheussen til.
Overtar i år Bertheussen regner med at overtagelsen skjer i år. – Vi tror fremdeles at avtalen vil være i havn innen 3. kvartal, men det kan bety er at overtagelsen blir litt utsatt i tid, sier Bertheussen. Det var i slutten av mai at Hydro Polymers ble solgt for 5,5 milliarder kroner og overtagelsen satt til 3. september. Salget førte til at 290 ansatte fikk ny eier og den siste resten av petrokjemiindustri i Norge havnet på utenlandske hender. Den nye eieren har planer om å videreutvikle og drive fabrikken videre. Ifølge Bertheussen vil ikke forsinkelsen endre disse planene. – Overholdet ikke, de går som de skal, presiserer Ragnvald Bertheussen. (Bearbeidet av Asle Isaksen basert på nettartikkel av Anne Cathrine Syversen og Anne Lognvik, NRK Østafjells)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.283