23948sdkhjf

Ny eier i Industriverktøygruppen

Verdane Capital går inn med vekstkapital i Industriverktøygruppen. Gruppen består av de tre selskapene Industriverktøy AS og IV Mako Verktøy AS i Leksvik og IV Techmould, Ltd i Suzhou i Kina.
Gruppen sysselsetter i dag drøyt 500 personer. 440 av disse arbeider på fabrikken i Kina. Samlet omsetning er i år forventet å nå 120 millioner kroner.
Hovedproduktene til gruppen er presstøping av plastdeler, design og produksjon av støpeverktøy samt mekanisk bearbeiding. Mens fabrikken i Kina har hovedfokus på plastdeler til mobiltelefonindustrien, arbeider de norske fabrikkene med kunder innen bil-, telekom- og lysarmatur-industrien. IV Mako Verktøy bearbeider også titan for offshoreindustrien og helse i tillegg til formverktøyproduksjon.
Verdane Capital (tidligere Four Seasons Venture) er ett av Norges eldste og mest erfarne venture-kapital miljøer. I dag forvalter gruppen samlet fond på i overkant av 3 milliarder kroner, og det er fond VI som går inn i Industriverktøy.
-I Industriverktøygruppen har vi funnet et spennende og kompetent miljø hvor vi ser betydelige utviklingsmuligheter, sier Arne Handeland, partner i Verdane Capital. -Dette gjelder både for virksomhetene i Norge og i Kina. Etter svært gode resultater i begynnelsen av dette tiåret har gruppen vært gjennom en tøff omstillingsprosess. Dette har blant annet resultert i at Industriverktøy som første norske selskap i bransjen har etablert seg i Kina.
-Vi tror tiden nå er inne for en ny offensiv satsing for Industriverktøy og at vi i Verdane vil bidra med vekstkapital og kompetanse i denne prosessen. Vårt engasjement består dels i oppkjøp av aksjer fra dagens eiere og dels settes friske penger inn i selskapet. For vårt nye fond VI, hvor investeringen vil ligge, er dette en betydelig strategisk satsing på norsk industri med internasjonalt potensial, avslutter Handeland.
På salgssiden står Bygballefamilien som startet Industriverktøy AS tilbake i 1961. Selv om selskapet i en periode har vært rammet av omstillinger i mobiltelefonindustrien, ser firmaet nå fornyet og sterk vekst både i Norge og i Kina, og oppfattes i markedene som ledende innenfor sitt område. -Vi er svært fornøyd med at Verdane nå kommer inn på eiersiden, sier gründer Leon Bygballe. -Vi står foran et generasjonsskifte, så det passer nå godt at det kommer nye eiere inn som kan delta aktivt i den satsingen vi nå står foran.
Bygballe vil selv fortsette i selskapets styre og delta aktivt i driften videre fremover. Håvard Fjeldvær, som har arbeidet en årrekke i selskapet, overtar som konsernsjef i gruppen. Rådgivere i prosessen har vært Kjell Hagan i Weibull Trøndelag AS og Roe D Strømmen.
-Det har vært et krevende oppdrag å finne partnere til en så internasjonal virksomhet, selv om vi har mottatt interesse fra flere hold. Blant annet har en asiatisk gruppering med utgangspunkt i Taiwan og amerikanske interessenter vært på banen. Vi synes det er gledelig at det til slutt blir norske investorer som ser potensialet og velger å satse på et trøndersk/kinesisk kompetansemiljø, sier Hagan og Strømmen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078