23948sdkhjf

Folldal Gjenvinning investerer for 20 mill.

Folldal Gjenvinning AS har sikret seg en langsiktig avtale med Grønt Punkt Norge AS og vil investere for 20 millioner kroner i utvidelse av sitt fabrikkanlegg i Folldal for resirkulering av plastavfall.
Investeringen vil gi en utvidelse av kapasiteten med vel 5000 tonn, til en total kapasitet på 15.000 tonn plast regranulat. Daglig leder Snorre Riksen i Folldal Gjenvinning AS sier at avtalen var avgjørende for selskapets investering. - Dette er en positiv nyhet. Det vil styrke hardt tiltrengte arbeidsplasser i bygda, sier Folldals ordfører Eva Tørhaug .
Folldal Gjenvinning AS mottar foliebasert avfallsplast, i hovedsak emballasje, fra handel, industri og landbruk fra hele landet. Dette blir gjenvunnet til et regranulat ved at plastavfallet kvernes opp til små biter og vaskes for så å bli smeltet om til nytt plastråstoff i pelletsform.
Regranulatet er en fullverdig erstatning for jomfruelig råstoff, og blir brukt til produksjon av sekker, poser og plater i plastindustrien i inn- og utland. Gjenvinning av plast i Folldal er meget miljøvennlig. Det brukes ingen kjemikalier til rengjøring og vask av plastavfallet, kun rent vann fra eget inntak fra elven Folla, som renner forbi bedriften. Produksjonsprosessen gir heller ingen giftige utslipp til vann eller luft.
- Med dette vil vi befeste vår posisjon som Nordens ledende gjenvinner av foliebasert plastavfall. Samtidig vil investeringen styrke vår konkurranseevne i et sterkt konkurranseutsatt marked. Dette er nødvendig for å sikre lønnsomheten i Folldal Gjenvinning AS, og ikke minst sysselsettingen i et næringsfattig distrikt, sier Snorre Riksen .
Folldal Gjenvinning AS startet sin virksomhet i 1994 og har 33 ansatte.
Produksjonskapasiteten ved anlegget i Folldal er sprengt, samtidig som det er store mengder plastavfall tilgjengelig, spesielt rundballeplast fra landbruket, som det mangler gjenvinningskapasitet for i Norge.
- I dag foregår det en viss eksport av avfallsplast til Kina og Baltikum. Det må være mer miljøvennlig å gjenvinne eget plastavfall i Norge, enn å frakte det til andre siden av kloden for gjenvinning, sier Riksen .
(Norsk Industri)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079