23948sdkhjf

Ineos slår sammen Olefins og Polyolefins i Europa

Fra og med 1. desember slår Ineos sammen sine forretningsområder for olefiner og polyolefiner i Europa. Det får navnet INEOS Olefins & Polymers Europe. Dette får små virkninger i Norge.

-Dette handler først og fremst om en integrering og optimalisering av vår virksomhet, sier adm. direktør Magnar Bakke i INEOS Bamble AS til Plastforum. Noen spesielle endringer i Norge bortsett fra det regner han ikke med.
-Denne endringen fører til at denne plastprodusenten får et forretningsområde som raskt vil kunne møte endringer i markedet og tilpasse seg de nåværende turbulente økonomiske forhold, sier han. I lengre tid har plastbransjen forutsett at det vil komme en nedgang, mest sannsynlig i 2009.
-Ineos har tidlig forberedt seg på dette, blant annet ved å stenge ned en av fabrikkene i Bamble. Derfor står selskapet godt rustet når den brå nedgangen slår inn allerede i høst, sier Bakke.
INEOS Olefins & Polymers Europe vil bli det største forretningsområdet innen Ineos-gruppen med nødvendig størrelse og mangfoldighet til å være med å konkurrere i den nåværende verdensøkonomien. Forretningsområdet vil ha ca 3600 ansatte fordelt på 10 siter og vil ha en omsetning på ca 9 milliarder Euro.
Tom Crotty er utnevnt til CEO for det nye forretningsområdet samtidig som han vil fortsette som styreleder for INEOS ChlorVinyls og INEOS Fluor. “Å slå sammen den europeiske olefin- og polyolefin aktiviteten er en naturlig videreføring for disse forretningsområdene”, sier Tom Crotty i en kommentar.
“Å operere begge forretningsområdene som en egen integrert enhet ved å kombinere oppstrøms- og nedstrøms aktiviteten vil gi oss muligheten til å optimalisere våre marginer gjennom kjeden”, sier han videre.
Bill Reid er utnevnt til Business Director for INEOS Olefins & Polymers Europe og styreformann i INEOS Phenol i tillegg til sin stilling som styreformann i INEOS ABS.
Denne integrerte forretningsmodellen er også innført i INEOS O&P USA og INEOS ChlorVinyls ved å kombinere oppstrøms- og nedstrømsaktiviteter for å oppnå en best mulig fleksibilitet gjennom kjeden.
Av: Ragnar Brekke
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093