23948sdkhjf

Innovasjon med nye materialer

Nordiske rotasjonsstøpere samles til møte i Oslo 29.-30. januar 2009. Hovedtemaet for samlingen, som finner sted i Radisson SAS Airport Hotel på Gardermoen, er «Innovation with new material for rotomoulding».

Møtet holdes altså under paraplyen til Nordic Arm og med faglig bistand og støtte fra Norner Innovation. Første dag vil Ronny Ervik fra Norner presentere de sist utviklede materialene for rotasjonsstøping. Dag to vil det bli mer kommersielle presentasjoner fra medlemsbedriftene i tillegg til en organisasjonsmessig gjennomgang av siktemålet med Nordic ARM. Første møte i denne nordiske forgreningen ble holdt i Göteborg på vårparten i år. Nå er det altså duket for møte nummer to.
Innovasjon viktig for bransjen På Göteborg-møtet i april 2008 kom det rundt 35 deltakere fra Norden, hvorav 15 var fra Norge. På møtet i januar 2009 håper man på innpå 50 deltakere fra hele Europa. På telefon fra sekretariatet for Nordic ARM opplyser administrasjonssjef Malgorzata Tarlowska at det å bringe innovasjon sterkere inn i rekkene av rotasjonsstøpere, er helt nødvendig og skal medvirke til å heve bransjen. Temaet bør derfor være av stor interesse ikke bare i Norden, men for alle europeiske bearbeidere som driver med rotasjonsstøping, sier Malgorzata Tarlowska. Det vises for øvrig til Nordic ARMs nettsider. Eget RotoDesign-seminar
28. januar – altså dagen før ovennevnte nordiske samling – avholder Nordic ARM et designseminar om Design og rotasjonsstøping, også det på Radisson SAS Airport Hotel. Seminaret retter seg spesielt mot studenter og arrangeres i samarbeid med Partner Plast i Åndalsnes, Rotomotive Ltd og Norner Innovation. Under dagsseminaret vil det blant annet bli innlegg fra Dr. Nick Henwood fra Rotomotive Ltd samt praktiske eksempler på vellykket design og muligheter gitt av Tom Samuelsen, Partner Plast AS.
Tekst og foto: Asle Isaksen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078