23948sdkhjf

Fortsatt krise i industrien

Krisen fortsetter i industrien og det er ikke blitt enklere for bedriftene å få lån hos bankene. Det er konklusjonen i rapporter som 28. juli ble presentert fra henholdsvis Statistisk Sentralbyrå (SSB) og Norges Bank. Organisasjonen Norsk Industri understreker alvoret.
Bransjepolitisk direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri fastslår at de som tror at oppturen i norsk økonomi har startet, må tro om igjen. – Partiene bør i den forestående valgkampen forholde seg til krise og arbeidsløshet, ikke nye og kostbare velferdsløfter. Regjeringens to tyngste fagmiljøer innen økonomi har nå bekreftet at alvoret for industrien vil fortsette, sier Knut E. Sunde. – De som etter dette tror at oppturen i norsk økonomi har startet, må tro om igjen. Enten ignorerer de industriens situasjon, eller så har de rett og slett ikke peiling.

Nedturen fortsetter
Knut E. Sunde understreker at SSB-tallene bekrefter det som organisasjonen Norsk Industri lenge har ment og sagt, at nedturen fortsetter i industrien. Norges Banks tall dokumenterer et annet meget alvorlig problem, at det fortsatt er kredittinnstramming som preger situasjonen for bedriftene i utlånsmarkedet. – Det faktum at det fortsatt er elendig konkurranse i bankmarkedet for bedriftene, er noe Regjeringen må ta alvorlig. Norsk Industri ønsker en raskere normalisering av forholdene på finansmarkedet, sier Sunde.

Få eksportindustrien ut av krisen
Valgkampen er like om hjørnet. På vegne av industrien mener Knut E. Sunde at fokus for politikerne i de nærmeste månedene burde være rimelig klar. – Valgkampen må nå ikke preges av at politikerne sier seg fornøyd med alt som er gjort. Vi vet at ledigheten vil fortsette å øke langt inn i 2010. Fokus må rettes mot hvordan det politiske Norge kan bidra til at eksportindustrien kommer ut av krisen. (Kilde: Norsk Industri)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109