23948sdkhjf

Think i gang igjen, men ingen norsk produksjon

I forbindelse med at Think i går fikk godkjenning for akkorden/gjeldssaneringen i forhandlinger som har pågått siden desember 2008, er partene enige om å sette i gang ny produksjon av Think City. Selskapets HK skal fortsatt være i Norge, men produksjonen vil innledningsvis foregå fra én av de nye aksjonærene, Valmet Automotives store anlegg i Uusikaupunki i Finland.

I en pressemelding datert 27. august sies det at kjennelsen omkring gjeldsforhandlingene var siste steget på veien til normal drift og at denne dagen blir en merkedag for selskapet. Produksjonen av el-bilen, Think City, kan starte opp igjen så fort det er praktisk mulig. Det er svært mange kunder som ventet lenge på sin bestilte bil, i en rekke land.
En betydelige kapitalutvidelse er på plass og muliggjør umiddelbar oppstart av arbeidet med produksjon og salg av bilene. Think støttes fortsatt av en lojal gruppe norske investorer, samt clean-tech investorer og risikovillig kapital fra USA og England. I tillegg kommer det inn nye investorer som del av rekapitaliseringen. Kapitalutvidelsen er i størrelsesorden 47 millioner dollar, ca. 284 millioner kroner, som også inkluderer konvertering av interimfinansieringen. Transaksjonen er planlagt fullført i neste uke. De nye investorene er Ener1, Inc. fra USA, Valmet Automotive fra Finland og det norske statlige investeringsfondet Investinor. Ener1, Inc. Fra USA, morselskapet til en produsent av bilbatterisystemer basert på lithium-joner, blir den største investoren i Think. De vil sitte med en eierandel på 31 prosent. Selskapet er for øvrig en eksisterende leverandør til Think og skal i fortsettelsen også levere batteriløsningene. Investinor er et statlig landsdekkende investeringsselskap som finansierer norske selskaper under vanlige kommersielle vilkår. Investinor investerer 30 millioner norske kroner (5 millioner dollar) i Thinks kapitalutvidelse. Valmet Automotive er en ledende leverandør av engineering og leieproduksjon i bilbransjen, og kommer inn med kun en liten andel som investor i Think, men som en betydelig, industriell partner. Fremtidig produksjon av Think city vil starte opp i selskapets anlegg i Uusikaupunki i Finland. Valmet produserer fra før både Porsche Boxter og Porsche Cayman for Porsche AG i det samme anlegget.
Produksjonen av Think city i Finland er planlagt å starte i fjerde kvartal i år. – Produksjonen ved det eksisterende anlegget på Aurskog vil bli utsatt på ubestemt tid som følge av avtalen med Valmet, sies det i pressemeldingen. Think vil for øvrig forbli et norsk selskap med ledelse, salg, marked, design og engineering i Thinks hovedkvarter på Fornebu utenfor Oslo. CEO i Think, Richard Canny, konkluderer med at det å etablere produksjon i Finland samt utvide salgsorganisasjonen i Europa vil kreve full innsats de kommende månedene. – Vi har tro på oss selv, og Think city er klar for salg, og vi ser frem til å levere de første bilene til kunder igjen på denne siden av nyåret, avslutter konsernsjef Richard Canny.
Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078