23948sdkhjf

Natech inngår kontrakt med Lockheed Martin for hjelp til SMB

OSLO, 21. desember 2009: Natech NSV AS og Lockheed Martin har inngått avtale om å etablere et kompetansesenter i Narvik. Senteret skal bidra til at norske små og mellomstore bedrifter får muligheter til å delta i fremtidige prosjekter knyttet til F-35 Lightning II Joint Strike Fighter programmet og andre potensielle prosjekter innen flyindustrien.
Prosjektet er en del av gjenkjøpsforpliktelsene Lockheed Martin har til Norge i forbindelse med anskaffelsen av C-130J transportfly (Super Hercules).
Avtalen vil sikre Natech finansiering av oppstart, spesialkompetanse innen geometrisk dimensjons- og toleranselære, kvalitetskrav og -sertifiseringer og avansert produksjonsteknologi, som gjør Natech i stand til å assistere andre SMB’er til å etablere kompetanse og kapabilitet til å bli godkjente Lockheed Martin F-35 leverandører. Prosjektet inkluderer også at Natech skal investere i hardware og software som blant annet Catia og anskaffe kvalifiserte ingeniører til dette. Senterets spesialkompetanse vil være kvalitetskrav som stilles innenfor luftfart, tilkobling og bruk av ulike nettbaserte verktøy for tilbud og produksjon og Catia-kapasiteter.

Skal hjelpe andre SMB’er
– Natech ble i september 2009 tildelt den første kontrakten på leveranser av deler til det nye kampflyet F-35 Joint Strike Fighter, og har gjennom denne prosessen høstet erfaringer som vil være nyttig for andre små og mellomstore bedrifter, sier selskapets administrerende direktør Tone Lindberg. Natech har samarbeidet med Lockheed Martin i mange år, men da på prosjekter knyttet til de norske fregattene. Lindberg mener dette har vært viktige faktorer for at Lockheed Martin valgte å investere i senteret.
En viktig del av dette prosjektet er at Lockheed Martin finansierer de først 12 måneders drift av senteret, slik at man kan tilby denne tjenesten kostnadsfritt til andre bedrifter. Lindberg understreker at Natech jobber med å få på plass videre finansiering slik at senteret kan drives videre på samme betingelser.
– Avtalen understreker vår satsinger på internasjonale og langsiktige avtaler mellom Lockheed Martin og norsk industri, sier Dana Pierce, Lockheed Martin F-35 Program Manager. – Natech har og fortsetter å demonstrere at de holder det høye nivået av teknisk og produksjonsmessig kompleksitet som er påkrevd for å kunne konkurrere om kontrakter til F-35 og andre prosjekter også utenfor forsvarsindustrien, legger Pierce til. (Pressemelding bearbeidet av Asle Isaksen)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11