23948sdkhjf

Oldroyd og Kuhne starter produksjon av linjer for dreneringsmembraner

Oldroyd AS og tyske Kuhne GmbH har inngått avtale om et samarbeid for fremstilling av komplette produksjonslinjer for kontinuerlig vakuumforming av dreneringsmembraner. Linjene skal selges over hele verden.
John O. Cheetham, styreleder i Oldroyd AS i Kragerø Næringspark, forteller at prototypen for det første anlegget allerede er under bygging. Linjen og fremtidige linjer vil få merkenavnet Oldroyd - Kuhne. I disse linjene kan det produseres eksempelvis knasteplater (slike som brukes utvendig rundt grunnmurer, under torvtak etc), men i mye større bredder tilpasset bygg- og anleggsbransjen. Også andre varianter, i produktbredder som overgår det som i dag finnes i byggvarehusene, vil være aktuelle.
Formater for anleggsbransjen Linjeutstyret har en bredde på 4 850 mm og er designet for å kunne håndtere produksjon i PP og HDPE herunder med resirkulert råstoff. Produksjonskapasiteten er på 1 300 kg/t. Cheetham forteller at maksimal bredde på de ferdige produktene vil bli 4 200 mm. – Linjen vil ha tre Kuhne-ekstrudere. Så vidt vi kjenner til blir dette den bredeste linjen som er konstruert for ekstrudering av plater/membraner i en kontinuerlig vakuumformingsprosess, sier han.
Tilpasses kundebehovene Flere produkttyper egner seg i den nye linjen. Takket være den store bredden i anlegget kan det eksempelvis være aktuelt å produsere knastemembraner i ordinære, smalere formater ved siden av hverandre. Det gir rimeligvis en svært effektiv produksjon. I tillegg til tradisjonelle dreneringsmembraner som blant annet brukes på utvendige og innvendige vegger, kan det også produseres membraner for gassbarriere, torvtak og sportsarenaer samt støyabsorberende og fuktsperrende membraner for innvendige gulv. – Alle membranene kan produseres i strukturer med flere lag for å skreddersys til bruksområdet.
Vises under K-messen Han forteller om et utviklingsarbeid som har pågått i flere år og der man har lykkes med å komme i mål slik at anlegget kan vises og demonstreres hos Kuhne under K-messen. Kuhne holder til i Sankt Augustin som ligger en times biltur fra Düsseldorf. – Vi ordner med transporten for innbudte gjester til og fra messeområdet. Tidspunktene er foreløpig ikke helt fastsatt, men mye tyder det på at interesserte bør holde av noen timer enten torsdag 28. eller lørdag 30. oktober for denne demonstrasjonen, sier Cheetham.
Kragerø Næringspark som opplæringsbase Sammen med Kuhne GmbH vil Oldroyd AS selge produksjonslinjer med lisensrettigheter over hele verden. Ved kjøp av produksjonslinjen inngår også opplæring av operatører. Linjen som nå står hos Kuhne og som skal være demo.anlegg under kommende K-messe, vil deretter flyttes til Oldroyds lokaler i Kragerø. Her vil operatører hos nye kunder få nødvendig opplæring. Kunder som kjøper linjer vil også ha muligheter til leveranser av membraner inntil produksjonslinjen er levert og lisensavtaler er inngått for produksjon av de patenterte membranene. John O. Cheetham legger ikke skjul på at han er spent og forventningsfull. Ved siden av aktiv markedsføring sammen med Kuhne GmbH ser han fram til å starte produksjonen fra den nye Oldroyd-Kuhnelinjen på nyåret 2011. Og trolig vil det spennende samarbeidet og produktene også presenteres på kommende Polymerdager i Fredrikstad. Det er ikke hver dag at et lite norsk selskap kan vise til samarbeid som dette med en stor, internasjonal maskinprodusent. Asle Isaksen

Patentsøkt membran for jernbanetunneler
Parhestene John O. Cheetham og John Haugen står bak utviklingen av en ny type patentsøkt tunnelmembran som sikrer mot vanndrypp på skinnegangen. Haugen, som har en fortid fra bl.a. Borealis, der han også jobbet med relaterte, ekstruderte produkter, jobber nå sammen med Cheetham på utviklingssiden hos Oldroyd. Det er gitt økonomisk støtte til utviklingen fra Innovasjon Norge og membranen blir nå godkjent av Jernbaneverket for montering i tunneler. Jernbaneverket har vært en aktiv part under prosessen med å fremskaffe produkter som skal bidra til å redusere plagen med dryppende og rennende vann fra tunneltakene. Dette vannet inneholder korrosive bestanddeler som ødelegger jernbaneskinner og fundamentering for enorme summer hvert år. John O. Cheetham sier til Plastforum at den nye patentsøkte membranen tåler eksempelvis 1 000 ºC i minst 20 minutter uten å kollapse. – Dette vil kunne bli et meget stort volumprodukt for oss, dersom det går som vi håper, sier John O. Cheetham til Plastforum. Da tenker han på jernbaner også utenfor Norges grenser.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078