23948sdkhjf

Trelleborg ut av takbelegging

Trelleborgkonsernet har inngått en avtale om å selge sin virksomhet innen takbelegging for 70 millioner euro. Aktivitetene overtas av Axcel, en nordisk investeringsselskap basert i både København og Stockholm.
Forretningsområdet takbelegging har ligget i enheten Trelleborg Engineered Systems, der den er utviklet til en god butikk, men som begge parter mener kan utvikles ytterligere under nye eiere. Konsernsjef i Trelleborg, Peter Nilsson, sier i en kommentar at den frigjorte kapitalen skal brukes på utvalgte segmenter innen konsernets kjerneområder.
Virksomheten som selges inkluderer polymer- og bitumenbaserte produkter for tetting og impregneringsapplikasjoner rettet mot både industri og forbrukere og inkluderer varemerker som Mataki, Trebolit, Trelleborg Phønix, Hetag Tagmaterialer og Prelasti.
Den solgte virksomheten har en årlig omsetning på rundt 900 millioner SEK og med ca 230 ansatte. 85 prosent av salget skjer i Sverige og Danmark og produksjonen foregår på tre steder i disse to landene.
Kjøpesummen er altså oppgitt til rundt 70 millioner euro, som forventes å gi en regnskapsmessig gevinst på 300 millioner SEK etter skatt. Partene har inngått en langsiktig avtale om leveranse av gummiblandinger fra Trelleborg til en årlig omsetning på rundt 65 millioner SEK.
Oppkjøpet krever regulatoriske godkjennelser og forventes å være fullført i løpet av første kvartal 2011.

Forretningsområdet Trelleborg Engineered Systems har rundt 7 000 ansatte og hadde en omsetning i 2009 på noe over 11 milliarder SEK. Morkonsernet Trelleborg omsetter for rundt 27 milliarder SEK og har 20 000 ansatte i 40 land, deriblant i Trelleborg Offshore Norway i Krokstadelva.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078