23948sdkhjf

Superfos solgt til RPC

Et kjempestort oppkjøp innen produksjon og utvikling av næringsmiddelemballasje er et faktum. 16. desember meldte britiske RPC Group Plc at det var inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i danske Superfos Industries A/S.
Kjøpet avhenger riktignok av aksjonærenes og andre formelle godkjennelser, men styret i Superfos forventer at transaksjonen skal være fullført mot slutten av januar 2011.

Superfos Industries er blant de største aktørene innen europeisk emballasjeindustri hva angår sprøytestøpte, standardemballasjer. Kundene finnes innen et bredt spekter i både næringsmiddelindustri og i non-food markedene. Hovedkontoret ligger i danske Taastrup og selskapet har ni produksjonsanlegg i Norden, Frankrike, Polen, Spania, Belgia og Storbritannia. I dag har selskapet mer enn 1 300 ansatte. Superfos eies i dag av finansielle investorer gjennom IK Investment Partners og Ratos.

RPC Group Plc er også en ledende europeisk leverandør av stiv plastemballasje, både av standard- og spesialtilpassede løsninger, for forbruker- og industrimarkedene. Produksjonen skjer ved sprøytestøping, termoforming og formblåsing.
RPC har hovedkontor i England, og opererer over hele Storbritannia, i Europa og USA. Selskapet sysselsetter over 5 900 mennesker og er notert på London Stock Exchange. Omsetningen i det avvikende regnskapsåret 2009/2010 oppgikk til nesten 720 millioner pund, eller nærmere 6,7 milliarder kroner.Ledelsen i de to selskapene forventer nå at RPC og Superfos, i samme konsern, skal gi synergier og kombinasjoner innenfor et enda bredere, geografisk marked. Selskapene opplyser at kundekontakten vil være uendret, men at multinasjonale kunder vil få glede av at selskapet nå er på enda flere arenaer. Eksempelvis har Superfos en sterk representasjon i Norden, et område der RPC for tiden ikke har noen produksjonsfasiliteter. I Storbritannia har Superfos bare én produksjonsenhet; RPC har 12.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.391