23948sdkhjf

Norplasta sier opp 27 i Stjørdal

27 ansatte, av en stab på 65 personer, blir nå sagt opp hos Norplasta AS i Stjørdal. Oppsigelsene kommer bare en drøy måned etter at bedriften fikk ny eier, BeWi-gruppen. De begrunnes med overgang fra tre til to skiftsordning og økt satsing på automatisert produksjon.
Oppsigelsene kommer ifølge Stjørdalens blad svært uventet og brått på de ansatte. Det var i et allmøte mandag i forrige uke at bedriftsledelsen orienterte de ansatte om omfanget av oppsigelsen, der altså nesten halvparten av staben må belage seg på å finne noe annet å gjøre.
– Dette kom veldig brått på de ansatte. Jeg mener dette ikke var utsiktene ny eier av bedriften signaliserte etter oppkjøpet. De fleste ved fabrikken har lang fartstid, og denne varslinga om nedbemanning vil nok berøre ansatte også med betydelig fartstid i bedriften. Vi understreker sterkt at ansiennitetsprinsippet skal følges, sier tillitsvalgt Knut Gundersen til lokalavisen, Stjørdalens blad.
Ned til to skift Nå vil Norplasta trappe ned virksomheten ved å redusere fra tre skift per dag, til to skift i framtida. – Videre blir det hevdet at det skal satses sterkere automasjon i produksjonen, sier Knut Gundersen til lokalavisen. Administrerende direktør Rolf Solberg i Norplasta AS bekrefter overfor Plastforum at prosessen med oppsigelser er i gang og at de mange som berøres vil få oppsigelsesbrevene nå i januar. Det betyr at mange vil ha sin siste arbeidsdag på Norplasta i løpet av vinteren, når oppsigelsestiden utløper. Solberg synes det er trist at overgangen til to-skiftsordning rammer så mange og så dyktige medarbeidere. Han bekrefter at tallet på ansatte som må slutte ligger rundt tallet som har fremkommet i lokalpressen. – Men vi prøver å gjøre dette så ryddig som overhodet mulig. Alle berørte har vært eller skal i samtale med oss. Noen av de berørte går over på en AFP-ordning, mens andre dessverre må finne seg noe annet å gjøre, sier Solberg. Norplasta har hatt en del permitterte medarbeidere gjennom store deler av 2010 og disse er blant dem som nå må slutte. Bedriften har, som nevnt tidligere i Plastforum, allerede satser mye på automatisert produksjon. – Mye av automatiseringen er på plass og vi skal nå justere og optimalisere driften tilpasset to skift. Vi regner med at vi har den nye driftsformen på plass i løpet av et par måneder fra nå, avslutter Rolf Solberg.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.344