23948sdkhjf

Trønder-Avisa: – Norplasta må bli mer lønnsom

Svenn Kornelius Bekken (58) ble enig med Olav Bakken om prisen og kjøpte Norplasta. Den nye eieren startet med å si opp 27 av de 69 ansatte.
– De siste sju årene har ikke Norplasta tjent penger. Det måtte vi rette på, og det var helt nødvendig å starte med å si opp 27 ansatte, slår Svenn Kornelius Bekken fast fra sin base på Frøya.
Ikke med lett hjerte Bekken sier han blir lei seg når Nordplasta, som hans selskap nå eier, kvitter seg med ansatte. Men han understreker at målet er å utvikle Norplasta videre, og å skape varige, trygge arbeidsplasser.
– Men det må være helt klart for alle at vi har kommet til Stjørdal for å drive forretning. Det måles ikke i antall arbeidsplasser, men i resultater, sier Svenn Kornelius Bekken.
Han sier at resultatet på 1,4 prosent som Norplasta hadde i 2009 ikke holder mål, og derfor måtte antall ansatte ned umiddelbart.
– Vi er industrifolk, og en bedrift bør nå et driftsresultat på 20 prosent. Det var Nordplasta langt unna i 2010. Derfor startet vi tiltak for å øke årsoverskuddet da vi overtok, sier den nye eieren.
Vil utvikle – I dag er det produksjon kun på omkring 7.000 av den totalt omkring 18.000 kvadratmeter store eiendommen. Med beliggenhet nær jernbane, sjø og veg er Stjørdal er ypperlig sted for oss med tanke på leveranser i Sverige og Finland. sier Bekken.
– På strak arm vil jeg si at vi skal skape mer virksomhet i Stjørdal. Først vil vi ta ned staben. Så skal vi effektivisere produksjonen. Utviklingen med tanke på antallet ansatte fremover vil avhenge av hvordan vi vil klare å utvikle driften, sier Svenn Kornelius Bekken.
Ledende i utviklingen BEWi har lenge vært en av Norges ledende produsenter av EPS-produkter til både bygg og næringsmiddelindustrien,
BEWi ønsker å utvikle sin kjernevirksomhet, og har med utviklingen av EPS Box, sammen med Inventas og Vartdal Plast vist at bedriften er drivende i utviklingen i EPS-markedet i Norge. Norplastas virksomhet er veldig interessant, både med bakgrunn i den kompetansen som allerede finnes i bedriften, og ny kompetanse som tilføres.

Av Roar A. Fordal

Sakset fra Trønder-Avisa

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078