23948sdkhjf

BEWi kjøper EPS-enheter i Sverige og Danmark

BEWi, med hovedkontor på Frøya, styrker posisjonen som leverandør av EPS-produkter til byggebransjen gjennom å kjøpe Thermisol AB og Thermisol A/S av det finske konsernet Thermisol Oy. Og for få dager siden overtok de også EPS-delen av svenske Cellplast Direkt Sverige AB.
Meldingen om BEWis kjøp av de to produksjonsenhetene til Thermisol Oy kommer bare kort tid etter at Jackon AS også meldte om kjøp av Thermisol A/S i Danmark.
Markedssjef i Jackon, Christian Bekken, sier til Plastforum at det hadde seg slik at BEWi kjøpte bedriften i Danmark, men solgte deretter ut 64 prosent av interessene til Jackon. Han forteller også at BEWi i begynnelsen av november kjøpte EPS-delen av Cellplast Direkt Sverige AB i Laholm. Vokser kraftig i Skandinavia Thermisol har i flere tiår vært en betydelig EPS-aktør i det svenske og danske markedet. Selskapet, som har to fabrikker i Sverige (en i Norrtälje og ett i Vårgårda) samt i Danmark (Hedensted) hadde en omsetning i 2011 på om lag 240 millioner kroner (168 mill. SEK i Sverige og 97 mill. DKK Danmark). Cellplast Direkt Sverige AB i Laholm vil nå flyttes til BEWi Genevads bedrifter i Sverige, det er BEWis datterselskap i Sverige.
BEWI styrker med disse oppkjøpene sin posisjon som leverandør av EPS-produkter til bygg og anleggsnæringen i Skandinavia.
– Dette er avtaler som vi mener er riktige for BEWi. De kommer på et svært passende tidspunkt i konsernets utvikling. Vi evaluerer kontinuerlig dagens partnerskap i bransjen, sier Christian Bekken.. Oppkjøpene betyr at BEWi i dag har moderne produksjonsanlegg for EPS i Nord-Norge, Midt-Norge og Sør- og Midt-Sverige. Gjennom kjøpet av Thermisol-enhetene har selskapet nå også fått eierskap i produksjonsanlegg i Danmark. Fleksibel
Christian Bekken sier i en kommentar at BEWi ikke satser på å være størst i markedet, men har store ambisjoner når det gjelder fleksibilitet og produktutvikling. – Kjøpet av Cellplast og Thermisol-enhetene er en måte å styrke både vår tilstedeværelse i det skandinaviske markedet og vår evne til å være langt framme i utviklingen, avslutter Christian Bekken.Det er ikke oppgitt noen kjøpssummer for enhetene som er overtatt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078