23948sdkhjf

Norge går godt – God jul og godt nyttår fra Plastforum…

Et år er snart omme. Det er nok litt ymse hvordan bedriftene har det økonomisk og ordremessig. Men likevel; mange gjør det svært bra, med spennende prosjekter å ta fatt på i 2013. Og for AS Norge går det fortsatt godt…
Organisasjonen Norsk Industri, der Plastindustriforbundet, PUR-gruppen, Plastrørprodusentene m.fl. sorterer under, får fra nyttår også Norsk Komposittforbund inn i foldene. Vi tror det både er bra og en riktig utvikling med samling i en sterk organisasjon. Så får tiden vise om det er grunnlag for bedre kontakt og fellesskapssatsing mellom alle parter der polymerene er samlingspunktet. Apropos Norsk Industri; derfra meldes det, via SSBs tall, at eksporten fra fastlandsbedriftene fortsatt er på et høyt nivå. Riktignok falt eksporten med 1,3 prosent til 31,9 milliarder kroner i november, men det har den stort sett alltid gjort mot slutten av året – se graf. Raffinerte petroleumsprodukter trekker ned tallene for november med over to milliarder kroner. Eksporten av maskiner og instrumenter økte kraftig i november. For instrumentene er det eksportrekord for en måned med en eksportinntekt på 1,3 mrd kroner.
Også kjemiske produkter og metaller har en bedre eksport enn tidligere i år, selv om det for disse sektorene fortsatt er tilbakegang sammenlignet med for ett år siden. Eksporten av fisk øker også, men tallene for årets elleve første måneder viser nedgang i år.

Regionalt er det sterk fremgang for eksporten i Finnmark, Troms, Trøndelag og Buskerud, men nedgang i Østfold, Vestfold, Telemark, Sogn, Hedmark og Rogaland.

Korea, Nederland, Polen og Storbritannia er de landene hvor eksporten i år øker mest i kroner, mens eksporten til Tyskland, Kina, Frankrike og Sverige reduseres mest sammenlignet med 2011. Tilbake til polymerindustrien : Det er altså flere av plastbearbeiderne som melder om gode tider og prosjekter det er grunnlag for å skrive mye om i året som kommer. Det lover vi å gjøre. Fra Brødr. Aa i Hyen kom det forleden melding om enda en stor ordre på bygging av karbonfiberkatamaraner. Selskapet har fra før 35 leverte karbonfiberbåter og det ser hyggelig ut framover. Den siste tiden er det tegnet ordres for 135 millioner kroner – og mer er ventet de nærmeste månedene. Arbeidsstyrken økes i familieselskapet i Hyen til rundt 110 personer på nyåret. Vi gleder oss med dem. Sammen har vi mye å gjøre i 2013 . Plastforum er medarrangør på messeturene til både JEC i Paris i mars og til K 2013 i Düsseldorf i oktober. Mellom der, står Polymerdagene 2013 på agendaen. Arrangementet avholdes 4. og 5. april på Gardermoen – sammen med flere av plastorganisasjonene. Helt på tampen: Husk å svare på lukene i Plastforums julekalender: Du finner den på www.plastforum.no og også som bilag i desemberutgaven av bladet. 28. desember trekker vi 24 gavekort til de som har svart riktig på én, flere eller alle lukene. Man må absolutt ikke svare daglig - fristen for samtlige luker er altså 28. desember. En God og Fredfylt jul – og et Godt Nytt År ønskes fra oss i Plastforum!

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094