23948sdkhjf

Autodesk ønsker å kjøpe Delcam

Autodesk har annonsert intensjoner om å kjøpe britiske Delcam, en av verdens ledende leverandører av avansert CAD/CAM-programvare for industrien, bl.a. for verktøyproduksjon. I følge pressemelding fra Autodesk, er det gitt et tilbud på 20,75 pund per aksje, rundt 173 millioner pund totalt, tilsvarende 1,7 milliarder NOK.
Autodesk og Delcam har flere komplementære områder for sine software-programmer. Men Autodesks programmer for design, konstruksjon osv. vil bli forbedret om de kombineres med Delcams styrke på selve produksjonsdelen, programmer som eksempelvis PowerMill.

Delcam har innpå 700 ansatte og med hovedkontor i Birmingham, Storbritannia og med mer enn 30 kontorer over hele verden. Selskapet henvender seg til en rekke industrielle områder og bransjer, alt fra bil- og flyindustri til sko, sportsutstyr, dentalteknologi og helse. Ikke minst har Delcams produkter alltid hatt stor utbredelse blant verktøymakere over hele verden.
Delcam har en sterk posisjon i CAM-industrien, noe som bekreftes av siste statusoversikt publisert gjennom NC Software Market Analysis Report . Her får selskapet toppscore på de aller fleste parametere og selskapet tjener mest penger blant alle de store CAM-aktørene. Samme rapport forteller også at Delcam fortsetter å ansette folk i det største utviklingsteam i CAM-bransjen. Over 200 personer arbeider i utviklingen av selskapets programvarer. Både Delcam og Autodesk bruker rundt en fjerdedel av omsetningen til produktutvikling, tall som reflekterer viljen til utvikling og bransjeledende løsninger hva gjelder teknologi for digital produksjon.
Clive Martell, adm. direktør i Delcam sier i en pressemelding at han er begeistret for muligheter for å kombinere Delcams kompetanse med Autodesks. Også for den store fordelen som ligger i å kunne bruke Autodesks finansielle styrke, organisasjon og salgskanaler. Går det som begge parter trolig ønsker vil Delcam bli et datterselskap av Autodesk, men med fortsatt fokus på sine sterke industri- og produksjonsprogrammer. Som vanlig i slike saker skal et eventuelt oppkjøp godkjennes av selskapenes organer og ikke minst av konkurransemyndighetene. Autodesk sier i sin pressemelding at de forventer at transaksjonen skal være avsluttet i løpet av første kvartal i deres regnskapsår 2015, som vel betyr på høsten 2014.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.066