23948sdkhjf

Dow fortsetter salget av forretningsområder: klor, PVC og epoksy står for tur

The Dow Chemical Company meldte 2. desember at det er besluttet å skille ut en vesentlig del av konsernets verdikjede for klor, VCM, PVC og også epoksyprodukter. Virksomhetene representerer en årlig omsetning på rundt fem milliarder USD og omfatter ca 40 produksjonsanlegg i 11 fabrikkanlegg med nesten 2000 ansatte.
Beslutningen er en videreføring av gjeldende strategiplan, der Dow skal satse på nedstrømsaktiviteter som har høy fortjenestemargin og ikke på ”volumplaster/-produkter” såkalte commodities, som er sykliske råvareprodukter. Dows ledelse mener at å skille ut disse forretningsenhetene og satse på en videreføring med forskjellige eiere er det eneste rette for hvert enkelt marked.
Virksomhetene som ønskes solgt er lokalisert i attraktive regioner og støttet av langsiktige avtaler om billig energi. Dow mener derfor at enhetene er godt egnet for produsenter av klorbaserte kjemikalier som kaustisk soda og PVC og som er på den globale arena. Dow lister opp selskapene som omfattes, nemlig: · Dow US Gulf Coast Chlor - et alkali- og klor-vinylanlegg Plaquemine, LA og i Freeport, TX. Inkludert er også Dows interesse i Dow Mitsui klor-alkali joint venture i Freeport, USA. · Dow Global Chlor Organics med produksjonsanlegg i Freeport og Plaquemine (USA) og Stade, Tyskland · Dow Global Epoxy virksomhet, herunder eiendeler i Freeport og Roberta (USA), Rheinmünster, Baltringen og Stade (Tyskland), Pisticci (Italia), Gumi (Sør-Korea), Zhangjiagang (Kina) og Guaruja (Brasil) · Dows saltvirksomhet, eiendeler og støtteoperasjoner i Freeport og Plaquemine inkludert energivirksomheten i Plaquemine.
I tillegg til ovennevnte kunngjorde Dow at de også vil stenge produksjonen av om lag 800.000 årstonn klor og kaustisk soda tilsvarende kapasiteten i Freeport, Texas. Kapasiteten som faller bort vil bli erstattet med tilførsel fra det nye anlegget til Dow Mitsui joint venture som kommer i produksjon tidlig i 2014.
Ved salg vil Dow sørge for at langsiktige avtaler med nye eiere sikrer tilførsel av nødvendige produkter for Dows nedstrømsaktiviteter. Det er videre beregnet at salg av virksomhetene er gjennomført innen de neste 12 til 24 måneder. Transaksjonene kan for øvrig også gjelde hele pakken, om det skulle være interessant for en ny eier.
Det siste året har Dow gjennomført eller varslet transaksjoner på totalt $ 700 millioner USD, inkludert den nylig annonserte avtalen om å selge sin globale PP-lisensiering og katalysatorvirksomhet (se tidligere melding på plastforum.no).
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094