23948sdkhjf

Blir Bayer MaterialScience solgt?

«Ingen røk uten ild» er i mange sammenhenger riktige når det gjelder kjøp og salg av virksomheter i næringslivet. Kanskje også i saken som nyhetsbyrået Bloomberg kommer med: at Bayer konsernet kan tenkes å ville kvitte seg med virksomhetsområdet Bayer MaterialScience. Det for å bruke pengene på medisiner og helsesektoren (Life Science). Interessert kjøper kan være Evonik Industries AG.
Ifølge Bloomberg skal verdien av Bayer MaterialScience i skrivende stund være noe over 10 milliarder USD, eller drøyt 60 milliarder kroner.
Evonik Industries AG skal ha vist potensiell interesse for å kjøpe Bayers plastselskap for noen måneder siden, men det er ikke bekreftet fra noe hold at det foregår forhandlinger. Mange analytikere mener tiden er inne for kjøp og salg, dels fordi Bayer ikke var fornøyd med utviklingen for MaterialScience i fjor (men det er langt bedre tall som oppvises i 1. kvartal 2014, med en vekst i resultatet før disposisjoner til 366 mill. euro. Det er nesten 80 prosent bedre enn på samme tid i fjor – og utsiktene ser bra ut for flere områder framover). Hva skal så Bayer gjøre med eventuelle 60 milliarder kroner i klingende mynt? Jo, ryktene, om vi fortsatt skal holde oss til dem, skal i følge Bloomberg være at Bayer godt kunne tenke seg et nytt, stort selskap innen Life Science lagt inn under sine vinger. Det viskes og tiskes om Merck & Co. Eller selskaper som er gode på dyrehelse. Skal man slå kloa i slike selskaper, må det legges penger på bordet, masse penger. Det gjenstår å se om det er hold i ryktene. Bayer MaterialScience er blant de «store gutta i klassen» og selvfølgelig en interessant partner for mange. Plastforum er blant de heldige som snart får treffe sjefen for nettopp Bayer MaterialScience, Patrick Thomas. Det skjer på et pressetreff for nordiske plastblader i København. Vi lover å spørre ham, face to face, om det er noe i ryktene. Men vi forventer ikke konkret svar. Det er det konsernsjefen og styret som kommer med – når og hvis tiden er inne for det.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078