23948sdkhjf

RPC Group vil kjøpe Promens

Ikke før har vi Plastforum skrytt av at islendinger er svært godt i stand til å utvikle Promens, mens norske interesser ikke var interesserte i å drive Dynoplast/Polymoon mot noe større, så kommer meldingen om forventet salg. Det er britiske RPC Group som har lagt inn bud på Promens for 386 mill. euro, tilsvarende nærmere 3,4 milliarder NOK.
Det meldes fra Island at finansinstitusjonene Framtakssjodur Islands slhf. (FSI) og Eignarhaldsfelag hf Landsbankans ehf. (datterselskap av Landsbankinn) har fått et bud fra RPC Group Plc (RPC). RPC er interessert i å overta hele aksjekapitalen i Promens-konsernet og håper på at selgerne vil akseptere tilbudet som representerer en verdi som er 6,8 ganger større enn resultatet før skatt og avskrivninger (EBITDA) for 2013.
RPC er et stort, britisk, børsnotert og internasjonalt kjent konsern som primært produserer stiv plastemballasje til mat og næringsmidler, forbrukerprodukter, til industrien og produkter til bilindustrien. Konsernet driver virksomhet på 55 steder i 19 land og har over 11 100 ansatte. Årsomsetningen ligger på noe over en milliard britiske pund, eller mer enn 11 milliarder NOK.
Promens har vært eid av FSI (49,50 prosent) og Landsbankinn (49,91 prosent) siden 2011, men nå hevdes det at islandske kapitalrestriksjoner er til hinder for de ambisiøse vekstmålene som Promens har satt. Styret i Promens anbefaler derfor småaksjonærene om å akseptere tilbudet fra RPC slik at det blir fusjon mellom RPC og Promens. Promens produserer også særlig stive emballasjeprodukter og komponenter via en rekke plastbearbeidingsprosesser. Selskapet har rundt 40 anlegg, hvorav 35 er lokalisert til Europa. Tre av produksjonsenhetene ligger i Norge (Kambo ved Moss, Kristiansand og Ålesund). Promens sysselsetter i dag rundt 3 800 ansatte.
RPCs tilbud er betinget av blant annet godkjenning fra aksjonærer og nødvendige godkjenninger fra relevante statlige og europeiske konkurransemyndigheter. Akkvisisjonen er beregnet å kunne avsluttes i mars 2015 dersom alt går etter planene.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078