23948sdkhjf

Grepi Plast overtas av Nuclear Protection Products AS

Nuclear Protection Products er et innovativt selskap som jobber med utvikling av beholdere for giftig og radioaktivt avfall. Med virkning fra 9. desember 2014 har selskapet overtatt samtlige av aksjene i Telemarksbedriften Grepi Plast AS.
Grepi Plast holder til utenfor Skien og har markert seg som en liten, men svært aktivt utviklings- og sprøytestøpebedrift. Selskapet, som har fire ansatte inkludert daglig leder og gründer, Toralf Hustveit, leverer avanserte plastprodukter til kunder som Bayer Health Care, Armaturjonsson, Schneider Electric, Georg Fisher og Beerenberg. Selskapet har også vært aktive med å tilby lærlingeplasser – bildet.
Nuclear Protection Products (NPP) vil med oppkjøpet sikre seg tilgang til teknisk kompetanse og produksjonskapasitet for mindre beholdere i Norge. Dermed tar selskapet et langt skritt i retning av kommersialisering av selskapets designede og patenterte beholdere for farlig avfall, basert på bl.a. plastmaterialer.
Toralf Hustveit i Grepi sier til Plastforum at ambisjonen er å videreutvikle Grepi gjennom selvfølgelig å bygge på selskapets meget sterke produkt- og kundeportefølje, i tillegg til å være med på en videreutvikling av NPPs produkter. – Med nye eiere blir Grepi et mer robust selskap, som kan påta seg mer krevende utviklingsoppdrag og etter hvert også større produksjonsvolumer for kundene våre, sier Toralf. Grepi har i mange år fremstått som utviklingsorientert og flere av dagens kundeprodukter har volummessig styrket seg. Toralf forteller at kundene opplever at selskapets utviklingskompetanse er ettertraktet. – Nå legger vi en ekstra alen til finansiell løfteevne og kapasitet for forretningsutvikling. Vi har vært på utkikk etter selskaper som kan bidra til aktiv videreutvikling. Med NPP har vi fått eiere som passer oss meget godt, forteller en blid Toralf som ved salget av Grepi samtidig har fått en mindre aksjepost samt styreverv i NPP.
NPP har en uttalt strategi om å utvikle, produsere og distribuere avfallsbeholdere basert på nye materialkombinasjoner. Nå står selskapet foran lansering av de første produktene for det norske og amerikanske markedet. – Parallelt jobber vi med å videreutvikle våre mest avanserte beholdere, basert på vår patenterte materialkombinasjon av plast og bly. Her kommer Grepi Plast inn som viktig bidragsyter og vi er glade for å være på plass i Grenland-regionen. Området har nyttig industriell bredde og kultur inkludert god tilgang på relevant kompetanse, sier administrerende direktør Trond Heier i Nuclear Protection Products AS.
Selskapene ønsker ikke å oppgi kjøpssummen for Grepi, men opplyser at Grepi Plast AS fortsetter driften som tidligere og med Toralf Hustveit som daglig leder.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078