23948sdkhjf

Bayer MaterialScience på egne ben i 2015

– I løpet av neste år blir Bayer MaterialScience etter planen skilt ut fra Bayer-konsernet. Selvstendighet gir mange muligheter, sa Richard Northcote på en pressekonferanse i Leverkusen nylig. Northcote sitter i selskapets ledergruppe.
Northcote lover at selskapet fortsatt skal levere innovative og bærekraftige produkter og løsninger, og tror alt ligger til rette for at selskapet skal lykkes i tiden fremover.
Fokus på kjernevirksomheten – For oss er dette en flott mulighet. Fra den dagen vi står på egne ben er vi allerede blant de største aktørene på markedet. Vi har all knowhow, og kanskje aller viktigst; vi får egen tilgang til markedskapital. I Bayer-konsernet er vi minst, alene blir vi store, påpeker Northcote, som mener at man med fullt fokus på kjernevirksomheten vil kunne bli enda mer konkurransedyktig.
Nøkkelprosjekt Forskning og utvikling står sentralt i Bayer, og rundt 1200 av Bayer MaterialScience sine mer enn 14.000 ansatte jobber ved selskapets tre innovasjonssenter i Leverkusen, Shanghai og Pittsburg. Blant dagens nøkkelprosjekter finner vi direct coating/direct skinning-teknologi, samt produksjon av plast med CO2. Førstnevnte er viktig for IT-industrien og ikke minst bilindustrien, hvor plastkomponenter for bilinteriør kan produseres og bli belagt med en dekorativ overflate i én og samme handling. I følge Bayer MaterialScience vil denne teknikken gi en kostnadsreduksjon på 40 prosent, store energibesparelser, samt større muligheter for individuell tilpasning til den enkelte konsument.
Bærekraft og innovasjon I følge Northcote er kontinuerlig fokus på innovasjon og bærekraft nøkkelen til fortsatt kommersiell suksess når Bayer MaterialScience forbereder seg på uavhengighet. – People, planet, profit – det er vår tilnærming. Vi er drevet av folk og innovasjon, og fokus på bærekraft vil spille en viktig rolle i vår fremtidige strategi. Klimaendringer, stadig voksende byer og økt mobilitet blant verdens befolkning gir nye utfordringer, påpeker Northcote. – Et barn født i 2030 vil potensielt kunne bli 130 år. Innen 2050 vil 2/3 av verdens befolkning bo i byer. Antallet biler bare øker. Alle disse områdene i samfunnet må vi se nærmere på, sier en offensiv Northcote. Richard Høiem Ølmheim
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078