23948sdkhjf

Borealis bestrider finsk skattekrav

Borealis har fått en revurdert beslutning fra finske skattemyndigheter knyttet til sitt datterselskap, Borealis Technology Oy, gjeldende for året 2008. Skattemyndighetene ber Borealis betale ekstra skattekrav på 281,7 millioner euro (2,55 milliarder NOK) bestående av skatter, forsinkelsesrenter og straffer.
Borealis sier i en pressemelding at skattekravet ikke er korrekt og vil appellere skattebeslutningen ved å sende et krav om justering til finske skattemyndigheter. Videre vil Borealis også be om utsatt betaling i påvente av ankesaken.
Borealis uttrykker også at om beløpet faktisk skulle komme til betaling, vil det ikke medføre noen vesentlig negativ innvirkning på Borealis’ evne til å utøve sin virksomhet. Mark Tonkens, som er finansdirektør i Borealis, viser til at Borealis er et ansvarlig selskap som opererer i henhold til høye, etiske standarder, herunder som betaler skatt i tråd med gjeldende skatteregler og prinsipper. – En klar og konsekvent skattepraksis innenfor EU er nødvendig for internasjonale selskaper for å sikre konkurranseevnen og fremtidig vekst, avslutter Mark Tonkens.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093