23948sdkhjf

Verdens første drikkekartong av fornybare råvarer

Tetra Pak melder at det finske meieriproduktselskapet Valio er først i verden med en drikkevareemballasje for melkeprodukter som utelukkende er laget av plantebaserte materialer. Nå kan finske forbrukere kjøpe kartongen i landets butikker.
Materialene har fått det varemerkeregistrerte navnet Tetra REX Bio-based og er fremstilt utelukkende av en kombinasjon av plast som stammer fra planter og fra papp. I følge Tetra Pak markerer produktet en verdensnyhet. Selskapet sier i en pressemelding at det også signaliserer en viktig milepæl i Tetra Paks lenge uttalte forpliktelse: å drive stadig sterkere miljøinnsats i alle deler av selskapets produktportefølje og i virksomheten som helhet.
Den nye emballasjen testes nå gjennom produktet Valio Eila laktosefri lettmelk. Produktet er å finne i butikker over hele Finland, foreløpig fram til midten av mars. Da vil Valio bruke tilbakemeldinger fra forbrukerne til å avgjøre om de nye biobaserte kartongene skal brukes også til hele melkesegmentet til Valio.
Valio tilkjennegir også sine miljøforpliktelser som bl.a. går ut på å øke andelen av fornybare ressurser i emballasjen. – Vi deler en felles visjon om innovasjon og miljøansvar med Tetra Pak, og vi er stolte av å være de første i verden til å gjøre våre produkter tilgjengelige i en fullt fornybar emballasje, sier Elli Siltala, markedsdirektør i Valio.

Tetra Pak utdyper markedsintroen og mener den er et vitnesbyrd på den fokuserte miljøinnsatsen hos så vel kunder, leverandører som internt i Tetra Pak. Charles Brand, som er konserndirektør for Product Management & Commercial Operations, forteller at selskapet gradvis har økt bruken av fornybare materialer i emballasjene de siste årene. Dette arbeidet skal fortsette. – Vi ser nå etter måter å forlenge det fornybare konseptet til andre deler av vår portefølje uten å svekke sikkerhet, kvalitet eller funksjonalitet, sier Charles Brand.

Produktene laget av Tetra Rex Bio-based består av et laminat av LDPE-film ytterst og innerst og med fiber i papp/trefiber i midtsjiktet. Skrukorken er av HDPE. All plast er basert på råvarer fra sukkerrør. Plastmaterialene, så vel som pappen som inngår, er godkjente/sertifiserte av Forest Stewardship Council (FSC ). De er sporbare til materialenes opprinnelse.
Den nye emballasjen identifiseres av ordene Bio-basert som er trykket på melkekartongen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062