23948sdkhjf

Storartet kvartalsavslutning og stor årsvekst for Hexagon Composites

Hexagon Composites ASA har lagt fram tallene for 4. kvartal 2014, herunder preliminært for året som helhet. I siste kvartal 2014 fikk selskapet et driftsresultat på 496,9 mill. kroner, en økning på hele 63 prosent sammenlignet med året før. Omsetningen for hele året endte på 1,65 milliarder kroner, opp 29 prosent. Resultat før skatt for videreført virksomhet økte 85 prosent og nådde 237,4 mill. kroner (128,2 mill. kroner i 2013).
Selskapets styre og ledelse sier seg godt fornøyd med utviklingen i selskapet gjennom 2014, både hva gjelder økningen i omsetningen, men også den gode finansielle utviklingen i konsernet, der driftsresultatet før skatt i 4. kvartal økte flere hundre prosent sammenlignet med året før. I kommentarer til sine forskjellige markedsområder meldes det om fortsatt vekst i markedet for både høytrykks- og lavttrykkssylindere for gass. Likeledes er markedet for mobil distribusjon av gass fortsatt sterkt økende og har gitt rekordomsetning i siste kvartal 2014. Leveransene av drivstoffsylindere for tungtransport bedret seg noe i 4. kvartal etter reduksjoner i det foregående kvartalet.

Oppsummert er det noen utviklingstrekk som er sentrale for Hexagon Composite i 2014: 4. kvartal ble et rekordkvartal med sterk vekst i både omsetning og resultat Høy kapasitetsutnyttelse i segmentet for lavtrykkssylindere (Hexagon Ragasco) Sterke tall for salg av gassdistribusjonsprodukter (varemerekt Mobil Pipelines) Noe bedring i leveransene av gassylindere til tungtransport Fortsatt utfordringer for Hexagon Ragascos JV i Russland, selskapet Rugasco Kortsiktig er det usikkerhet knyttet til svingningene og den lave oljeprisen Positive konsekvenser av lav kronekurs mot USD og euro. Ledelsen i Hexagon Composites tror at også året 2015, som helhet, vil gi vekst, men redusert i forhold til 2014. Innledningen av året er forventet i bli påvirket negativt av forsinkelser i gassdistribusjonsmarkedet i US. Ledelsen av Hexagon knytter også stor usikkerhet til prisene i markedet for olje og gass utover i 2015. Samtidig fokuserer de langsiktig på realisering av prosjekter for bruk av naturgass som en konkurrerende og prisstabil erstatning for dieseldrevne kjøretøyer. Oppkjøp? I en uttalelse til Dagens Næringsliv uttaler konsernsjef Jon Erik Engeset at Hexagon Composites er godt til stede i markedene i Europa og i Nord-Amerika, men at de gjerne vil styrke virksomheten i Asia. Derfor utelukkes ikke at oppkjøp kan bli gjort for å komme raskt til markedsandeler.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078