23948sdkhjf

58 kjemper om å bli Norges smarteste industribedrift

5. mai deler statsminister Erna Solberg ut prisen til den mest produktive bedriften i landet. Aldri før har det vært flere påmeldte. Noen bedrifter i vår sfære er blant disse, deriblant Hexagon Ragasco.
Det er for andre året på rad at Norsk Industri og Siemens gjennomfører konkurransen «Jakten på Norges smarteste industribedrift». Der letes det etter industribedrifter som kan vise til økt produktivitet, og styrket konkurransekraft gjennom innovativ tankegang og teknologibruk. I år har 58 bedrifter fra hele landet meldt seg på, mot 44 i fjor.

Juryen vil velge ut tre bedrifter og som inviteres til Industrikonferansen som Norsk Industri arrangerer 5. mai. Der vil vinnerbedriften bli kåret, og prisen bli delt ut ut av statsminister Erna Solberg. Vinneren er selvfølgelig den bedriften som bruker teknologi og ressurser på smartest mulig måte, med positiv effekt for produktivitet og konkurransekraft.
Bedrifter fra 15 fylker og mange forskjellige bransjer kjemper om seieren i år. Flest deltagere er det fra oljefylke Rogaland, med 16 deltagende bedrifter.
Kompetansenivået i bedriftene beskrives som imponerende. Blant fellestrekkene er automatiserte produksjonslinjer. For Hexagon Ragasco har dette og andre tiltak gitt en produktivitetsvekst på 80 prosent over ti år. Scandinavian Business Seating er en annen med stor resultatvekst, 70 prosent over ti år. Produktivitetsvekst er viktig for Norges fremtidige verdiskaping, og de 58 påmeldte bedriftene beviser at det gjennom smarte og innovative grep er mulig å få til lønnsom industrivirksomhet i høykostlandet Norge. 5. mai vet vi hvem vinneren er!
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062