23948sdkhjf

Hexagon Ragasco kåret til Norges smarteste

Hexagon Ragasco er kåret til Norges smarteste industribedrift 2015. Raufossbedriften har mangedoblet produktiviteten og produserer lønnsomt i Norge i konkurranse med globale aktører.
Hexagon Ragasco produserer gassbeholdere av kompositt, produserer på Raufoss og leverer produktene over hele verden. Nå er selskapet og produksjonen vurdert i konkurranse med 57 andre industribedrifter i Norge og gått av med seieren. Statsminister Erna Solberg delte ut prisen til ledelsen i Hexagon Ragasco på Industrikonferansen i Oslo, 5. mai. – Det er sånne bedrifter som dette, som virkelig er med på å gjøre meg stolt av norsk industri, Alle finalistene i denne konkurransen byr på gode eksempler på omstilling i norsk næringsliv. De har effektive produksjonsprosesser, moderne teknologi og god kompetanse, sa statsminister Erna Solberg da hun overrakte prisen. Seksdoblet produksjon På ti år har Hexagon Ragasco seksdoblet produksjonskapasiteten og redusert produksjonstiden per enhet fra 74 sekunder til 14 sekunder! – Vi har jaktet på selskaper som tar i bruk teknologi for å styrke egen konkurransekraft, eller som bidrar til å revolusjonere produktiviteten i en bransje. Hexagon Ragasco skilte seg ut ved en helhetlig satsning på innovasjon og produktivitet i alle ledd over flere år. Dette har gitt store gevinster både i form av økte markedsandeler, god lønnsomhet og motiverte medarbeidere. Vi er dypt imponert, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Siemens, som sammen med Norsk Industri står bak konkurransen. Verdensledende etter omstilling Kostnadskrav fra det globale markedet gjorde at Hexagon Ragasco måtte omstille seg. Ved å ta i bruk teknologiske løsninger som avanserte styringssystemer, roboter og gripere, samtidig som de foretok store maskininvesteringer, økte de produksjonskapasiteten og effektiviteten. I dag har selskapet en eksportandel på 95 prosent og er verdensledende i sitt marked. For ti år siden produserte Hexagon Ragasco 250 000 beholdere per år. I dag er kapasiteten 1,5 millioner per år. – Vi selger til et globalt marked. Denne veksten ville vært umulig uten betydelige investeringer i moderne teknologi og dyktige medarbeidere, sa en glad Skjalg Sylte Stavheim, adm. direktør i Hexagon Ragasco da seieren var et faktum. Rekorddeltakelse Norges synkende produktivitetsvekst satte viktigheten av produktivitet høyt både på den politiske og på næringslivets agenda. Gjennom konkurransen «Jakten på Norges smarteste industribedrift» ønsker Norsk Industri og Siemens å løfte frem de gode eksemplene. Årets konkurranse har hatt rekorddeltakelse med 58 påmeldte bedrifter.
Trend: Automatisering og digitalisering Fjorårets vinner, Borregaard, og årets tre finalister (de to andre selskapene var Kleven og Glava Stjørdal) har alle til felles at de har effektivisert produksjonsprosessen ved hjelp av automatisering og moderne teknologi. Men det er mulig å skru til produktivitetsskruen enda et par knepp: Det neste grepet handler om digitalisering. Til nå har produksjonsprosessen bestått av virtuelt design og fysisk testing av produktet. Dette smelter sammen til ett system hvor produkttesting også foregår virtuelt. Da tar det kortere tid fra idé til ferdig produkt og man kan produsere mange ulike produkter samtidig og bedriften kan raskere respondere på skiftene markedsbehov. Vi gratulerer Hexagon Ragasco med seieren. (Bearbeidet pressemelding fra Norsk Industri)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063