23948sdkhjf

Wemo kjøper Hahn Automation og danner Wemo Automation Group

Med virkning fra 25. mai 2015 har WEMO Automation AB og HAHN Automation Components GmbH, som begge produserer lineære roboter og automatiseringsutstyr til plastindustrien, fusjonert. Den nye gruppen får navnet WEMO Automation Group, får 90 ansatte og en omsetning på rundt 200 mill. svenske kroner.
Både Wemo og Hahn utvikler og produserer lineærroboter, gripere, transportbånd og sikkerhetssystemer. Mens Hahn har en produktportefølje med vekt på å betjene bilindustrien samt sprøytestøping av tekniske komponenter, har Wemo også stor kompetanse innenfor elektro- og emballasjeindustri samt sprøytestøping av tekniske komponenter.
Gjennom fusjonen vil Wemo nå koordinere og utvide sin virksomhet både på det tyske markedet, men også som en global leverandør av robotautomatisering.
Utvikling og produksjon vil bli konsentrert til Wemos fabrikk i Sverige, mens virksomheten i Tyskland utvides med en teknisk brukersenter for det tyske og sentraleuropeiske markedet.
Modellprogrammet i robotikk fra de to partnerne skal i løpet av kort tid baseres på samme plattform hva gjelder maskin- og programvare. Allerede denne høsten vil flere nye robot-produkter lanseres. Det vil også bli økt fokus på systemleveranser av komplette produksjonsceller med integrerte maskiner.

WEMO Automation AB ble grunnlagt i 1987, holder til i nytt, stort fabrikkbygg i Värnamo og har et omfattende globalt nettverk av salg og service av produkter og tjenester
HAHN Automation GmbH ble grunnlagt i 1992 i Reinböllen i Tyskland. Hahn økte i 2007 sin virksomhet innenfor lineære roboter for plastindustrien gjennom oppkjøpet av den tyske robotprodusenten Remak og Geiger-Handling i Sveits.
Alle aktivitetene skal nå integreres og det nye forretningsområdet WEMO Automation Group får produksjonsanlegg i Sverige, Tyskland og India med tilsammen 90 ansatte. Det skal produseres mer enn 400 roboter i året. Forventet årlig omsetning blir på 200 millioner SEK.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063