23948sdkhjf

Trelleborg Offshore med kontrakt til Johan Sverdrup-feltet

Trelleborgs Offshore Norway skal levere korrosjonsbeskyttelse, passiv brannbeskyttelse (PFP) og termisk isolasjon til risere og guides til riser plattformen på Johan Sverdrup feltet. Kontrakten er signert med Kværner Verdal AS.
Leveransen til Johan Sverdrup består av korrosjonsbeskyttelse, termisk isolasjon og PFP av 12 risere, samt korrosjonsbeskyttelse av 250 guides.
Ben Erik Jansen, Business Group Director, i Trelleborg Offshore forteller at Trelleborg i lang tid har hatt et godt samarbeid med Kværner, men i et utfordrende marked er det alltid bra å kunne signere kontrakter.
Produksjonen starter opp på Trelleborgs fabrikk i Krokstadelva i september i år, og vil pågå til mai 2016. Feltskjøtarbeidet skal gjennomføres i perioden mars - juli neste år, og ferdigstilles i mai 2017.
Kontrakten er Trelleborgs første til Johan Sverdrup, og selskapet regner med å få flere forespørsler til både bore- og LQ-plattformene i tiden som kommer.
– Kontrakten vi nå har skrevet med Kværner er vår første til Johan Sverdrup, og vi synes det er spennende å være med i utbyggingen av dette feltet, sier Jansen.

Fabrikken i Krokstadelva har for øvrig lange industritradisjoner. Den ble etablert i 1896 og har siden da levert en rekke ulike produkter og løsninger med gummi som materiale.
Allerede i 1972 leverte selskapet korrosjonsbeskyttelse til oljeindustrien, og i 1986 ble Trelleborgs første leveranse av termisk isolasjon installert på Oseberg feltet.
Etter Pipe Alpha ulykken i 1989 ble Trelleborg engasjert av Hydro og Saga Petroleum for å utvikle en ny type brannbeskyttelse i gummi til bruk på risere i skvalpesonen. Siden den gang har selskapets Firestop-teknologi blitt videreutviklet. Trelleborg har i dag en rekke forskjellige løsninger for brannbeskyttelse til olje- og gassmarkedet.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078