23948sdkhjf

Formnext – en ny 3D- og verktøymesse i Frankfurt

EuroMold-eierne, Demat GmbH, har røket uklar med Messe Frankfurt og avtalen mellom de to er sagt opp. Demat har bekjentgjort at neste EuroMold-messe skal holdes hos Messe Düsseldorf allerede i september i år, mens Messe Frankfurt etablerer en ny, tilsvarende messe, Formnext, som avholdes første gang 17.-20. november 2015.
I en pressemelding fra Messe Frankfurt legges det ikke skjul på feiden som har oppstått mellom Demat og Messe Frankfurt og som nå er trukket inn for rettssystemet. Messe Frankfurt beskylder Demat for ved gjentatte anledninger ikke å ha gjort opp for seg og at utestående gjeld, etter kontraktsmessige betalingsforpliktelser, i løpet av de siste årene skal ha kommet opp i sekssifrede euro-beløp. – Messe Frankfurt hadde ikke noe annet valg enn å si opp kontrakten med Demat rett etter Euromold 2014. I februar 2015 gikk Messe Frankfurt til det skritt å reise søksmål mot Demat, står det å lese i pressemeldingen.
Messe Frankfurt hevder at de gjennom mange samtaler, tilbød Demat ulike former for samarbeid og nedbetaling for å kunne re-etablere et solid grunnlag for fortsatt EuroMold-messe i Frankfurt, noe utstillerne skal ha hatt et sterkt ønske om. Demat beskyldes for, parallelt med samtalene, å ha jobbet videre med sine planer om å flytte Euromold til Düsseldorf, noe som ble offentliggjort under Euromold 2014.

En stor additiv- og verktøymesse i Frankfurt skal ifølge Messe Frankfurt ha vært ønsket av mange store aktører. Resultatet er blitt nykomlingen Formnext som skal omfatte additive teknologier, alt rundt 3D, verktøy og verktøyfremstilling inkludert andre områder for produktutvikling og produksjon. Første arrangement finner sted i Frankfurt i dagene 17. og 20. november 2015. Det nye arrangementet blir organisert av Mesago, et datterselskap av Messe Frankfurt.
Det gjenstår å se om flyttingen av EuroMold til Düsseldorf og etableringen av en konkurrerende messe i Frankfurt vil føre til at begge arrangementer får åndenød. Plastforum, som alltid har beskrevet EuroMold som en veldig spennende og innovativ messe, synes utviklingen og feiden som har oppstått er veldig trist. Det var synd partene ikke kom fram til enighet. Nå må isteden rettssystemet ta i hvert fall fordringene opp til behandling.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063