23948sdkhjf

KDA og Avinor inngår avtale om verdens største investering for fjernstyring av flytårntjenester

Kongsberg Defence & Aerospace (KDA) og Avinors flysikring har inngått en avtale om levering av eksterne flytårntjenester til en verdi av 400 millioner kroner. KDA er hovedleverandør i nært samarbeid med partneren Indra Navia AS.

Avtalen mellom Avinor og KDA er den mest omfattende som noensinne er gjort i internasjonal luftfart for fjernstyring av flytårntjenester. Omfanget av kontrakten innbefatter en komplett løsning for fjernstyring av flytårntjenester på en rekke flyplasser fra ett sted. Tidligere har Avinor vedtatt å innføre fjernstyring av tårntjenestene på opptil 15 flyplasser, fra én sentral plass i Bodø. En ytterligere investering kan omfatte flere av Avinors flyplasser.

KDA benytter teknologi fra forsvarsprosjekter og integrerer dem med Indra Navias avanserte og svært moderne løsninger for ledelse av flysikringstjenester. Denne teknologien omfatter blant annet bruk av robuste, innovative sensorer, sikre og redundante, nettverksbaserte løsninger for fjernstyring av tårnene, samt kontroll av sanntidsdata og datalagringsløsninger.
Indra Navia vil levere et integrert visualiseringssystem basert på deres ledende produktløsning kalt Nova Tower. Denne løsningen er allerede levert til luftfartsmyndigheter over hele verden, blant annet til flyplasser som London Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Dubai, Beijing og mange flere. Selskapet har en eksportandel på over 95 prosent når det gjelder flytårntjenester.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Redaksjonen anbefaler

Send til en kollega

0.063