23948sdkhjf

Hexagon Composites trapper opp hydrogensatsingen

Hexagon Composites ASA etablerer en egen forretningsenhet for hydrogenlagring og transportsystemer. Selskapet anser at hydrogrendrift av kjøretøyer og lagring vil bli en del av overgangen til en grønnere transportsektor.

Hexagon Composites er allerede godt posisjonert i dette segmentet med produksjon av lagrinssylindre for personbiler og nyttekjøreteøyer, transport- og lagringstanker og ikke minst med store kontrakter med OEM’er, utbyggere av fyllestasjoner/infrastruktur samt kontakt og samarbeid med FoU-lab’er i Asia, Europa og Nord-Amerika.

– Hydrogen er et rent drivstoff som avgir null utslipp av klimagasser ved bruk. Etableringen av en egen forretningsenhet gjør vi for ytterligere å styrke vår organisatoriske evne til å lede utviklingen av en nisje i et veldig ekspansivt marked, kommenterer Jon Erik Engeset, konsernsjef i Hexagon Composites.

Biler basert på brenselsceller (FCV) er et alternativ til el-biler og mange OEM’er satser nå kraftig på nettopp denne driftsformen. Markedspotensialet for FCV-segmentet betegnes som stort.
Hexagon Composites, som er godt tilstede i markedet for kjøretøyer basert på naturgass (NGV), ser FCV som en naturlig utvidelse av markedet.

Hexagons produksjon av type 4-sylindre , dvs. selskapets teknologi for store lagertanker i kompositt, regnes å få stor etterspørselsvekst når antall biler drevet med brenselsceller trenger fyllestasjoner for hydrogen (HRS). Selskapets store, type 4-trykksylindre i kompositt regnes som sikre mot utmating og mer egnet for lagring av hydrogen enn alternative stålbeholdere.

Gassdistribusjon i store tankbiler står sentralt for å få fram gass overalt. Det som kalles
Hexagon Composites Mobile Pipeline-løsninger er sertifisert for hydrogendistribusjon på veiene. Type 4-tanker tillater mer gass transportert per trailer enn konkurrerende systemer.

Backup-strøm er også et voksende marked. Hydrogen brenselsceller er et effektivt og nytt valg for å sikre nødstrøm. Løsningen gir lave utslipp og er en pålitelig backup for mange bruksområder: telekommunikasjon, nødetater, helsevesen, avsidesliggende steder mm. Hexagon Composites tilbyr reservestrømløsninger med lette hydrogentanker som forbedrer systemytelsen og som selskapet hevder gir god payback.

Den nye forretningsenheten organiseres og rapporterer som et eget segment i forretningsenheten som i Hexagon-systemet kalles High-Pressure Cylinders business area. Enheten skal være operativ fra og med 1. kvartal 2016.
Rick Rashilla, som nå er Vice President i teamet som heter Global Hydrogen i Hexagon Lincoln, skal lede den nye enheten og rapporterer til sjefen i High-Pressure Cylinders business area.
Rashilla vil lede et sterkt team der fokus skal ligge på forskning, utvikling og markedsføring av Hexagon Ragascos eksisterende produkter og løsninger.
Gruppemedlemmene er plassert i USA, Tyskland, Østerrike og Norge og skal videreføre og utvikle gode relasjoner med ledende, internasjonale industriaktører.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078