23948sdkhjf

Fusjon Dow-DuPont er godkjent av eierne

DuPont og Dow Chemical Company melder i en pressemelding at aksjonærene i de to selskapene har godkjent en fusjon på like vilkår. Dette er en viktig milepæl for å fusjonere de to selskapene som forventes å være gjennomført i løpet av 2. halvår 2016 dersom konkurransemyndighetene samtykker. Selskapene vil deretter separeres i tre uavhengige teknologi- og innovasjonsbedrifter: landbruk, materialteknologi og spesialprodukter.

– Dette er et viktig skritt i retning av å bringe disse to store selskapene sammen, og i den påfølgende tiltenkte separasjonen i tre, fortsatt store, uavhengige teknologi- og innovasjonsbedrifter, sier Andrew N. Liveris, Dows styreformann og CEO i en uttalelse.
Edward D. Breen, styreformann og CEO i DuPont, samtykker og er også svært fornøyd med at aksjonærene sa ja til fusjon.

DowDuPont Inc. blir navnet på det nye, forente selskapet. Ledergruppen er også pekt ut og dagens to, øverste sjefer får følgende funksjoner:
Andrew N. Liveris, styreformann og CEO i dagens Dow, blir styreleder og Edward D. Breen vil bli utnevnt til konsernsjef (CEO) i DowDuPont.
Liveris vil også ha konsernansvaret for virksomhetene i det nye materialteknologi-selskapet, mens Breen vil få konsernansvaret for virksomhetene i de to selskapene for landbruk og spesialprodukter. Begge vil rapportere til styret i DowDuPont.
Også de øvrige topplederne i den nye konsernledelsen er utnevnt.

Materialteknologiselskapet vil ta navnet Dow og bli ledet av Jim Fitterling. Selskapet vil bestå av dagens enheter som er: Dow Performance Plastics, Performance Materials & Chemicals, Infrastructure Solutions, og Consumer Solutions (unntatt virksomheten Dow Electronic Materials), samt DuPont Performance Materials. Dette store materialteknologiselskapet vil også inkludere silikonvirksomheten Dow Corning.

Dermed er det bare å vente og se om konkurransemyndigheter, EU og andre myndigheter er enige med administrasjonen og aksjonærene i de to konsernene. I så fall vil to store selskaper på polymerfronten snart bare være ett, etter planene i løpet av høsten 2016.
Hva dette eventuelt vil få å si for endringer i hvem som representerer selskapet og distribuerer materialer i Norge/Norden, får vi komme tilbake til.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078