23948sdkhjf

Norners nye autoklavsenter styrker tjenestene mot olje & gass

Norner melder at selskapet har bygget et nytt testsenter og økt kapasiteten for autoklavtesting. Det gjør at kapasiteten for aldringstesting av materialer under ekstreme forhold er kraftig forbedret.

Norner har lang erfaring med testing av produkter under høye trykk og temperaturer. Ofte sammen med aggressive væsker og gasser. Over tid har Norner bygget opp god kapasitet på autoklaver beregnet for eksponering av materialer under krevende forhold. Nå utvides altså kapasiteten ytterligere i et eget testsenter.

Olje- og gassindustrien tar i økende grad i bruk og utvikler lette, slitesterke polymereløsninger. Plast blir derfor stadig viktigere og representerer et voksende marked. Bruk av polymere materialer gir også en rekke andre fordeler: kostnadsminimering, økt effektivitet, ingen korrosjon, god isolasjonseffekt, oppdrift etc.

Testing og verifikasjon, utvikling, spesifikasjon og valg av materialer sammen med kunden, er et viktig tjenesteområde for Norner. Markedsansvarlig Ole Jan Myhre forteller at Norner jobber iherdig for å sørge for tilstrekkelig kapasitet og det å være i stand til å møte kundenes behov.
– Vi er glade for å kunne tilby en rekke autoklaver, fra små enheter på 400 ml opp til fem liters størrelse. Autoklavene er bygget i en legering som tåler alle gasser og medier, inkludert H2S, CH4 og CO2. De fleste av våre autoklaver er sertifisert for bruk opp til 325 °C og trykk på 300 bar. Vi har også mulighet for å teste ved 700 bar ved behov. Rapid Gas Decompression (RGD)-testing er naturligvis en del av tilbudet, sier Ole Jan.

Norners nye testsenter har state of the art-sikkerhetssystem som sikrer effektiv håndtering av oppdragene. Anlegget er bygget fra grunnen av med hovedformål å kunne drive aldringstesting under ekstreme forhold. Slik testing blir vanligvis etterfulgt av mekanisk testing, hardhets- og svellingstesting, additiv kartlegging og mikroskopi-evalueringer.
– Vi kan, i tillegg til standardtesting, tilby funksjonstesting og spesialdesignede testprogrammer. Vi sørger for at prøvene blir testet på en slik måte at de simulerer det spesifiserte miljøet polymeren skal utsettes for, avslutter Ole Jan Myhre.
Norner tar nå det forbedrede tilbudet og kapasitetsøkningen med seg til ONS-messen i Stavanger i månedsskiftet august/september. Olje- og gassektoren er fortsatt det største markedsområdet for Grenlands-bedriften.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125