23948sdkhjf

Hexagon Composites kjøper xperion

Hexagon Composites ASA har inngått en avtale med tyske AVANCO GmbH om å kjøpe deres heleide datterselskap, xperion Energy & Environment, en markedsleder innen Type 4 høytrykkssylindre. Oppkjøpet styrker Hexagon Composites’ globale tilstedeværelse og med utvidet produkt- og teknologiportefølje.

Hexagon Composites har fra før noen av verdens mest avanserte anlegg for design, testing og produksjon av komposittbeholdere for gassanvendelser for jernbane, kjøretøyer, transport og lagring. Med oppkjøpet av xperion, med hovedkontor i Kassel, sikres produksjonskapasitet også i Tyskland. Det styrker Hexagon Composites posisjon i Europa betraktelig. Nå has moderne og spesialiserte produksjonsenheter i Tyskland, USA og Norge.

Konsernsjef Jon Erik Engeset betegner det siste oppkjøpet som et viktig skritt i selskapets vekststrategi og han er imponert over hvordan xperion har utviklet en velfungerende, internasjonal organisasjon.
Sjefen i AVANCO Group, Holger Garbrecht, mener transaksjonen er riktig og fremtidsrettet og at de to organisasjonene vil utfylle hverandre til det beste for felles produkt- og markedsutvikling.

Produktene til xperion omfatter høytrykks komposittanker for lette kjøretøyer, tunge lastebiler, transittbusser og løsninger for gasstransport. Produksjonen skjer i tidsmessige anlegg i Kassel og i Ohio, USA.
I 2015 hadde xperion en omsetning på 39 millioner euro (ca. 350 mill. kroner) og et resultat (EBITDA) på ca. 47 mill. kroner (konsernjustert). Selskapet har 140 ansatte totalt.

Oppkjøpet av xperions anlegg i Ohio ligger i påvente av ikrafttredelse av en klausul i kontrakten der Hexagon Composites må ta endelig beslutning i løpet av dette året.
Transaksjonssummen av xperion er satt til 43,5 mill. euro (ca. 390 mill. kroner) på kontant og gjeldfri basis. I tillegg kan en earn-out betaling på opptil 11,5 mill. euro (ca. 104 mill. kroner) komme til utbetaling i 2019.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.348