23948sdkhjf

Skal videreutvikle hydrogen-sporet. Hexagon signerer intensjonsavtale om JV med Nel og Powercell

Hexagon Composites ASA har signert en intensjonsavtale med Nel ASA og Powercell Sweden AB. Målet er å få etablert et JV med like eierandeler og som skal jobbe med prosjekter for bruk av hydrogen som drivstoff i transportsektoren, innledningsvis spesielt i maritime/marine næringer.

I en pressemelding meldes det at partnerne tar sikte på å utnytte de respektive selskapenes evner og teknologier for å tilby integrerte løsninger for bruk av hydrogenteknologi.
JV-selskapet vil være et viktig skritt i arbeidet med å utvikle alternativer for bruk av ren energi. I første omgang skal det fokuseres på mulighetene i de maritime og marine segmenter, samt prosjekter for å utnytte fornybare energiressurser.

Nel ASA er et norskbasert, men globalt orientert hydrogenselskap. Selskapet leverer løsninger for å produsere, lagre og distribuere hydrogen fra fornybar energi. Kundene finnes i industrien generelt og i gassindustrien.

PowerCell Sweden AB er regnet som det ledende brenselcelleselskapet i Norden. Selskapet utvikler og produserer miljøvennlige kraftsystemer for stasjonære og mobile enheter. Det har sprunget ut fra prosjekter i Volvo Group. Blant eierne finner vi Midroc New Technology, Fouriertransform, Finindus og Volvo Group Venture Capital.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063