Tydelig at Regjeringen vil ha mer industri i Norge

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

De første signalene som er sluppet om Regjeringens industrimelding, er godt nytt for industrien. Signalene er ikke til å ta feil av: Regjeringen vil ha mer industri i Norge. Det opplyser Norsk Industri i en pressemelding 30. mars. Og i dag, 31. mars, etter Statsråd, offentliggjøres detaljene.


– Det er meget positivt, sier Stein Lier-Hansen, adm. dir. i Norsk Industri i en første kommentar til at statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland presenterte deler av Industrimeldingen hos Yara på Herøya 30. mars 2017.

Stor forventning
– Når meldingen presenteres fredag 31. mars, vil det være den første industrimelding fra noen norsk regjering på 37 år. Industrien har underveis hatt store forventninger til meldingen. Vi ser frem til den videre politiske behandling av meldingen. Vi skal selvsagt studere alle forslag og signaler i meldingen nøye når vi får hele dokumentet på fredag. Når det er sagt vil jeg likevel si at de signalene vi fikk i dag tegner godt i forhold til våre forventninger om en helhetlig og god ramme for industripolitikken. Norge trenger mer industri, også for å trygge velferden for fremtidige generasjoner, fremholder Stein Lier-Hansen.

Norge trenger mer industri!
Sjefen for Norsk Industri understreker at det er et mulighetsvindu som nå åpner seg for industrien når så vel Regjeringen som Arbeiderpartiet tydelig signaliserer vilje til industriutvikling.
– Vi har merket det i noen tid nå, at industri og industriutvikling er flyttet høyere opp på den politiske dagsordenen hos flere partier. Industrimeldingen gir viktige føringer når det gjelder f. eks. utvikling av virkemiddelapparatet på en måte som bidrar til økt verdiskaping samtidig som vi får redusert klimautslippene, slik vi legger opp til i veikartet for prosessindustrien, sier Lier-Hansen.
– Satsing på industrielle katapulter, som vi har jobbet for, er også gledelig. Norsk Industri er hele tiden i tett dialog med det politiske Norge for å sikre at det vil bli ført en aktiv industripolitikk i årene fremover, legger han til.

Veikart
Parallelt med at Regjeringen har jobbet frem Industrimeldingen, har Norsk Industri utviklet sine industrielle veikart, blant annet for olje- og gass, prosessindustri, treforedling, havbruk/oppdrett, elektro/energi og ferdigvareindustrien.
– Veikartene viser veien fremover, for bransjer og for industrien som sådan. I noen av veikartene settes det djerve klimamål om utslippsfrihet samtidig som verdiskapingen skal økes. I alle veikartene fokuseres det på den teknologiutvikling som er nødvendig for å styrke konkurranseevnen. Veikartene peker på hvilke virkemidler som er nødvendig for å lykkes nasjonalt og internasjonalt.
– Politikkens fokus i et oljerikt Norge har i mange år vært å fordele goder. Industrimeldingen gir klare signaler om hva som må til for at godene skal kunne skapes, også i fremtiden. Det er på høy tid at vi som nasjon fokuserer nettopp på det, avslutter Stein Lier-Hansen.


Hold deg opdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Ruger du på et kompetanse- eller teknologiprosjekt?

Dropper fiskeoppdrett til havs

Skal utvikle fremtidens materialer

Blir medlem av Hydrogen Council

Biesterfeld og Evonik i partnerskap om PUR

Simuleringsverktøy med utvidet funksjonalitet

Nyhetsbrev

AKVA Group med firedobbelt båtleveranse

Online Newspaper Archive

Ukas vits: Feilkonstruert trapp

Universal Robots økte omsetningen 72 prosent

Nye batterityper på plast eller papir

– 2020-kravet er oppnåelig

EU krever at vi legger helt om til nesten-nullenergibygg i løpet av to år. Sivilingeniør Harald Hammer mener han har oppskriften.

Vil investere i digitale Lego-produkter

Prosjekt for rask formfremstilling

OM BE Plast er prosjektleder...

Etablerer Norden-kontor

Fishing for litter fortsetter

Etterspurt mastergrad for bygg og anlegg

Går så det suser

Her blir det "Plast-torg"

DowDuPont røper datterselskapenes navn

Vartdal Plast skal kjøre elektrisk

Røde tall for Kongsberg Automotive

Sterk start på 2018 for eksportindustrien

Industrien under tilsynets lupe

Borealis med i gigant-JV i USA

BEWi Group med milliardoppkjøp

LyondellBasell kjøper A. Schulman

Økt omsetning hos Hexagon

Materialtesting med radiologi

Drikkevann og mikroplast – ny målemetode gir gode svar

Events i kø

Ingen vei utenom emballasje-retur

KraussMaffei satser mer på pultrudering

Må betale millionbot

GS-Hydro blir til Otto Olsen

Hexagon Composites: Ansetter ny driftsdirektør

Ny plaststrategi i EU bedrer miljøet og skaper nye, grønne jobber

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.341