Tydelig at Regjeringen vil ha mer industri i Norge

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

De første signalene som er sluppet om Regjeringens industrimelding, er godt nytt for industrien. Signalene er ikke til å ta feil av: Regjeringen vil ha mer industri i Norge. Det opplyser Norsk Industri i en pressemelding 30. mars. Og i dag, 31. mars, etter Statsråd, offentliggjøres detaljene.


– Det er meget positivt, sier Stein Lier-Hansen, adm. dir. i Norsk Industri i en første kommentar til at statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland presenterte deler av Industrimeldingen hos Yara på Herøya 30. mars 2017.

Stor forventning
– Når meldingen presenteres fredag 31. mars, vil det være den første industrimelding fra noen norsk regjering på 37 år. Industrien har underveis hatt store forventninger til meldingen. Vi ser frem til den videre politiske behandling av meldingen. Vi skal selvsagt studere alle forslag og signaler i meldingen nøye når vi får hele dokumentet på fredag. Når det er sagt vil jeg likevel si at de signalene vi fikk i dag tegner godt i forhold til våre forventninger om en helhetlig og god ramme for industripolitikken. Norge trenger mer industri, også for å trygge velferden for fremtidige generasjoner, fremholder Stein Lier-Hansen.

Norge trenger mer industri!
Sjefen for Norsk Industri understreker at det er et mulighetsvindu som nå åpner seg for industrien når så vel Regjeringen som Arbeiderpartiet tydelig signaliserer vilje til industriutvikling.
– Vi har merket det i noen tid nå, at industri og industriutvikling er flyttet høyere opp på den politiske dagsordenen hos flere partier. Industrimeldingen gir viktige føringer når det gjelder f. eks. utvikling av virkemiddelapparatet på en måte som bidrar til økt verdiskaping samtidig som vi får redusert klimautslippene, slik vi legger opp til i veikartet for prosessindustrien, sier Lier-Hansen.
– Satsing på industrielle katapulter, som vi har jobbet for, er også gledelig. Norsk Industri er hele tiden i tett dialog med det politiske Norge for å sikre at det vil bli ført en aktiv industripolitikk i årene fremover, legger han til.

Veikart
Parallelt med at Regjeringen har jobbet frem Industrimeldingen, har Norsk Industri utviklet sine industrielle veikart, blant annet for olje- og gass, prosessindustri, treforedling, havbruk/oppdrett, elektro/energi og ferdigvareindustrien.
– Veikartene viser veien fremover, for bransjer og for industrien som sådan. I noen av veikartene settes det djerve klimamål om utslippsfrihet samtidig som verdiskapingen skal økes. I alle veikartene fokuseres det på den teknologiutvikling som er nødvendig for å styrke konkurranseevnen. Veikartene peker på hvilke virkemidler som er nødvendig for å lykkes nasjonalt og internasjonalt.
– Politikkens fokus i et oljerikt Norge har i mange år vært å fordele goder. Industrimeldingen gir klare signaler om hva som må til for at godene skal kunne skapes, også i fremtiden. Det er på høy tid at vi som nasjon fokuserer nettopp på det, avslutter Stein Lier-Hansen.


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Ekornes er tatt av børs – minoritesaksjonærene tvangsutløses

Kjempebehov for fagarbeidere

Allerede 80 % fullt på Nor-Shipping

Imponerende investeringer hos Bergen Plastics

Bygger demobil med gjenvunnet husholdningsplast

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Nyhetsbrev

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Online Newspaper Archive

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Elektriske fly like om hjørnet?

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.183