Tydelig at Regjeringen vil ha mer industri i Norge

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

De første signalene som er sluppet om Regjeringens industrimelding, er godt nytt for industrien. Signalene er ikke til å ta feil av: Regjeringen vil ha mer industri i Norge. Det opplyser Norsk Industri i en pressemelding 30. mars. Og i dag, 31. mars, etter Statsråd, offentliggjøres detaljene.


– Det er meget positivt, sier Stein Lier-Hansen, adm. dir. i Norsk Industri i en første kommentar til at statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland presenterte deler av Industrimeldingen hos Yara på Herøya 30. mars 2017.

Stor forventning
– Når meldingen presenteres fredag 31. mars, vil det være den første industrimelding fra noen norsk regjering på 37 år. Industrien har underveis hatt store forventninger til meldingen. Vi ser frem til den videre politiske behandling av meldingen. Vi skal selvsagt studere alle forslag og signaler i meldingen nøye når vi får hele dokumentet på fredag. Når det er sagt vil jeg likevel si at de signalene vi fikk i dag tegner godt i forhold til våre forventninger om en helhetlig og god ramme for industripolitikken. Norge trenger mer industri, også for å trygge velferden for fremtidige generasjoner, fremholder Stein Lier-Hansen.

Norge trenger mer industri!
Sjefen for Norsk Industri understreker at det er et mulighetsvindu som nå åpner seg for industrien når så vel Regjeringen som Arbeiderpartiet tydelig signaliserer vilje til industriutvikling.
– Vi har merket det i noen tid nå, at industri og industriutvikling er flyttet høyere opp på den politiske dagsordenen hos flere partier. Industrimeldingen gir viktige føringer når det gjelder f. eks. utvikling av virkemiddelapparatet på en måte som bidrar til økt verdiskaping samtidig som vi får redusert klimautslippene, slik vi legger opp til i veikartet for prosessindustrien, sier Lier-Hansen.
– Satsing på industrielle katapulter, som vi har jobbet for, er også gledelig. Norsk Industri er hele tiden i tett dialog med det politiske Norge for å sikre at det vil bli ført en aktiv industripolitikk i årene fremover, legger han til.

Veikart
Parallelt med at Regjeringen har jobbet frem Industrimeldingen, har Norsk Industri utviklet sine industrielle veikart, blant annet for olje- og gass, prosessindustri, treforedling, havbruk/oppdrett, elektro/energi og ferdigvareindustrien.
– Veikartene viser veien fremover, for bransjer og for industrien som sådan. I noen av veikartene settes det djerve klimamål om utslippsfrihet samtidig som verdiskapingen skal økes. I alle veikartene fokuseres det på den teknologiutvikling som er nødvendig for å styrke konkurranseevnen. Veikartene peker på hvilke virkemidler som er nødvendig for å lykkes nasjonalt og internasjonalt.
– Politikkens fokus i et oljerikt Norge har i mange år vært å fordele goder. Industrimeldingen gir klare signaler om hva som må til for at godene skal kunne skapes, også i fremtiden. Det er på høy tid at vi som nasjon fokuserer nettopp på det, avslutter Stein Lier-Hansen.


Hold deg opdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Handelens Miljøfond starter opp 15. august

Modulbaserte brenselcelleløsninger for båter er prinsippgodkjent

Ny Europa-rekord for gjenvinning av PVC

Oppjustert krav til andel fornybar energi

Lanserer verktøy for samarbeid mellom næringer og studenter

Hemmeligheten bak kunstig intelligens

Nyhetsbrev

Lager 117 megawatt solkraft

Online Newspaper Archive

Førerløse ferger kan erstatte gangbruer

Installerer unikt solcellesystem på busser

PILOT-E utlyser 100 millioner

Bygger stort visningssenter for havbruk

Ukens vits: Helgearbeid

Etablerer nytt robot-samarbeid i Skandinavia

Storordre til Hexagon Composites

Stadig flere solceller på norske hustak

Tre nye katapulter rettet mot havnæringene

Rolls-Royce kan kutte mange stillinger fredag

Full fres og heder for TOMRA

Utvikler ny batteriløsning

Nytt supermolekyl skal produseres på Herøya

SINTEF etablerer fond for nystartede bedrifter

VPI solgt til irsk selskap

Pipelife lanserer STORE, dobbeltveggede rør

Brødr. Aa vant Siva-prisen

Tester ut ny tidevannsteknologi

Oppdatert om rør-i-rør

Vellykket års og medlemsmøte i Norsk Komposittforbund

Ny toppsjef i Norner

Skal få plastdetaljer lettere ut av formverktøyet

Dette er Prosess 21

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.26