23948sdkhjf

Tydelig at Regjeringen vil ha mer industri i Norge

De første signalene som er sluppet om Regjeringens industrimelding, er godt nytt for industrien. Signalene er ikke til å ta feil av: Regjeringen vil ha mer industri i Norge. Det opplyser Norsk Industri i en pressemelding 30. mars. Og i dag, 31. mars, etter Statsråd, offentliggjøres detaljene.

– Det er meget positivt, sier Stein Lier-Hansen, adm. dir. i Norsk Industri i en første kommentar til at statsminister Erna Solberg og næringsminister Monica Mæland presenterte deler av Industrimeldingen hos Yara på Herøya 30. mars 2017.

Stor forventning
– Når meldingen presenteres fredag 31. mars, vil det være den første industrimelding fra noen norsk regjering på 37 år. Industrien har underveis hatt store forventninger til meldingen. Vi ser frem til den videre politiske behandling av meldingen. Vi skal selvsagt studere alle forslag og signaler i meldingen nøye når vi får hele dokumentet på fredag. Når det er sagt vil jeg likevel si at de signalene vi fikk i dag tegner godt i forhold til våre forventninger om en helhetlig og god ramme for industripolitikken. Norge trenger mer industri, også for å trygge velferden for fremtidige generasjoner, fremholder Stein Lier-Hansen.

Norge trenger mer industri!
Sjefen for Norsk Industri understreker at det er et mulighetsvindu som nå åpner seg for industrien når så vel Regjeringen som Arbeiderpartiet tydelig signaliserer vilje til industriutvikling.
– Vi har merket det i noen tid nå, at industri og industriutvikling er flyttet høyere opp på den politiske dagsordenen hos flere partier. Industrimeldingen gir viktige føringer når det gjelder f. eks. utvikling av virkemiddelapparatet på en måte som bidrar til økt verdiskaping samtidig som vi får redusert klimautslippene, slik vi legger opp til i veikartet for prosessindustrien, sier Lier-Hansen.
– Satsing på industrielle katapulter, som vi har jobbet for, er også gledelig. Norsk Industri er hele tiden i tett dialog med det politiske Norge for å sikre at det vil bli ført en aktiv industripolitikk i årene fremover, legger han til.

Veikart
Parallelt med at Regjeringen har jobbet frem Industrimeldingen, har Norsk Industri utviklet sine industrielle veikart, blant annet for olje- og gass, prosessindustri, treforedling, havbruk/oppdrett, elektro/energi og ferdigvareindustrien.
– Veikartene viser veien fremover, for bransjer og for industrien som sådan. I noen av veikartene settes det djerve klimamål om utslippsfrihet samtidig som verdiskapingen skal økes. I alle veikartene fokuseres det på den teknologiutvikling som er nødvendig for å styrke konkurranseevnen. Veikartene peker på hvilke virkemidler som er nødvendig for å lykkes nasjonalt og internasjonalt.
– Politikkens fokus i et oljerikt Norge har i mange år vært å fordele goder. Industrimeldingen gir klare signaler om hva som må til for at godene skal kunne skapes, også i fremtiden. Det er på høy tid at vi som nasjon fokuserer nettopp på det, avslutter Stein Lier-Hansen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093