23948sdkhjf

«Norges smarteste industribedrift» - det jaktes i to uker til!

Også i år søker organisasjonen Norsk Industri og Siemens å finne norske industribedrifter som har tatt i bruk ny teknologi, jobber smartere eller har innført andre tiltak for mer effektiv ressursutnyttelse og økt produktivitet. Kan din virksomhet nettopp være en slik bedrift? Eller vet du om en smart bedrift som bør melde seg på? Påmeldingsfrist er 19. april 2017!

I disse dager reiser to personer rundt om i landet og besøker bedrifter som allerede har meldt seg på. De to personene er NTNU-student Frida Berglund og Ola Tronrud fra Tronrud Engineering. Og de klarer helt sikkert noen besøk til før juryen finner den industribedriften som skal bli kåret til Norges smarteste på «Industrikonferansen» 9. mai.

Hexagon Ragasco på Gjøvik vant i 2015. I fjor var Plasto AS med blant de tre i finalerunden, men måtte gi tapt for GKN Aerospace.
Plasto er faktisk blant kandidatene også i år og har nylig hatt besøk. Fra det besøket skriver Frida Berglund bl.a.:
«… Her er det flere roboter enn mennesker i arbeid, og de sprøytestøper plastdeler i størrelser fra ett gram til nesten 100 kg på bestilling. Robotene kan også omprogrammeres til å ta på seg nye arbeidsoppgaver, og produktene blir laget helt uten fingeravtrykk. Det nye som forskes på nå er muligheten for å oppnå en sirkulær økonomi, altså at produkter som har nådd sin levetid kommer tilbake til Plasto for at materialet skal kunne gjenbrukes. I tillegg skal, satt på spissen, hele fabrikken i fremtiden kunne styres hjemmefra med en app! ….»

Blir Plasto Norges smarteste industribedrift i år? Og: er det flere i norsk polymerindustri som burde kaste seg inn i konkurransen?
Vet du om en smart bedrift som bør melde seg på? På www.smartindustri.no kan man lese mer om konkurransen, melde seg på eller tipse andre bedrifter.
På den nettsiden kan du også følge med på bloggen fra jakten på Norges smarteste industribedrift, eller se hvilke bedrifter som er påmeldt, mm.
Påmeldingen til årets konkurranse er åpen frem til 19. april 2017 . Ta en titt på nevnte hjemmeside.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.082