Fusjonsplanene mellom Dow og DuPont litt justert

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

Samtidig som EUs konkurransemyndigheter i slutten av mars godkjente fusjonen mellom Dow og DuPont på visse betingelser, kom meldingen om at DuPont og FMC gjør betydelige transaksjoner seg imellom. Disse blir følgelig brikker på veien mot den endelige fusjonen DowDuPont, som nå forventes å være i havn i løpet av august 2017. Dessuten: Dows nye kontor for Nord-Europa legges til Malmö, Sverige.


DuPont og Dow kunngjorde 31. mars noen endringer i selskapenes avtale om fusjon. Fra før er det godt kjent at de to gigantkonsernene skal fusjonere på 50/50 basis og deretter dele konsernet i tre uavhengige, offentlig børsnoterte selskaper.

Planene ble forrykket da DuPont 31. mars i år kunngjorde at selskapet har inngått en endelig avtale med FMC Corporation om å selge en del av virksomheten i DuPont Crop Protection inkludert visse FoU-enheter, samtidig som de kjøper det meste av FMCs Helse og ernæringsvirksomhet (FMC’s Health & Nutrition business).
Transaksjonen omfatter vurderinger knyttet til DuPont-verdier på 1,6 milliarder USD som utgjør forskjellen i verdien av eiendelene som kjøpes eller selges. Dette vil utgjøre kontanter på ca.1,2 milliarder USD og arbeidskapital på 425 mill. USD.
Transaksjon vil tilfredsstille DuPonts forpliktelser overfor EU-kommisjonen i forbindelse med myndighetenes betingede godkjenning av fusjonen med Dow.

For å imøtekomme kravene til DuPont som 31. mars annonserte transaksjonene med FMC (som forventes å være sluttført i 4. kvartal 2017), har Dow og DuPont forlenget fristen for selskapenes egen fusjon til 31. august 2017. Partene tror at forventet sluttføring av fusjonen ikke kommer til å skje tidligere enn 1. august 2017. Forbehold tas alltid om tilfredsstillelse av vanlige vilkår, herunder mottak av alle regulatoriske godkjenninger.

Dow og DuPont gjentar forventningene som begge selskapene har om at de tiltenkte spinoffs og at de vil skje innen 18 måneder etter fusjonstidspunktet. I tillegg sier de to selskapene at første spin-off i den tiltenkte separasjonsprosessen vil være etableringen av et stor materialselskap.
Selskapene gjentar også at de forventer at fusjonen vil generere ufattelige 3 milliarder i kostnadssynergier og 1 milliard USD i vekstsynergier.

Malmö velges for Dow Nord Europa
Som en følge av Brexit mener Dow Chemical at det er bedre å ha separate strategier for det nordiske og det det britiske markedet. Malmö er utpekt som kjemigigantens base her i nord. Filip Tauson er utnevnt til sjef for det nye, nordiske kontoret. Han har tidligere vært sjef for Dow Chemical i Mexico City.
Ved sin side får han Niclas Anderson som nå er Dows sjef for Sverige.
Det er avisene HD og Sydsvenskan som melder dette. Og når vi nå vet at fusjonen mellom Dow og DuPont bare er noen måneder unna, vil det bety at organiseringen i Malmö også er forholdsvis nær forestående.

– Mitt arbeid vil komme til å dreie seg mye om integreringen av de to, store kjemigigantene, sier Filip Tauson i en kommentar til de to avisene.
Dow har for øyeblikket et titalls ansatte i Malmö. Men i løpet av det neste året håpes det på at et 30-talls medarbeidere vil være knyttet til dette kontoret.
(Kilde for siste avsnitt: 8till5 via Plastforum Sverige)


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Nyhetsbrev

Elektriske fly like om hjørnet?

Online Newspaper Archive

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Kjøpet av Braskem ventes sluttført i oktober

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Nye sjøkabler i Oslofjorden

Flere besøkende på ONS

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Ukens vits: Hevnen er søt

«Speakers Corner» på NTNU i Gjøvik – bruk muligheten!

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.706