Fusjonsplanene mellom Dow og DuPont litt justert

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

Samtidig som EUs konkurransemyndigheter i slutten av mars godkjente fusjonen mellom Dow og DuPont på visse betingelser, kom meldingen om at DuPont og FMC gjør betydelige transaksjoner seg imellom. Disse blir følgelig brikker på veien mot den endelige fusjonen DowDuPont, som nå forventes å være i havn i løpet av august 2017. Dessuten: Dows nye kontor for Nord-Europa legges til Malmö, Sverige.


DuPont og Dow kunngjorde 31. mars noen endringer i selskapenes avtale om fusjon. Fra før er det godt kjent at de to gigantkonsernene skal fusjonere på 50/50 basis og deretter dele konsernet i tre uavhengige, offentlig børsnoterte selskaper.

Planene ble forrykket da DuPont 31. mars i år kunngjorde at selskapet har inngått en endelig avtale med FMC Corporation om å selge en del av virksomheten i DuPont Crop Protection inkludert visse FoU-enheter, samtidig som de kjøper det meste av FMCs Helse og ernæringsvirksomhet (FMC’s Health & Nutrition business).
Transaksjonen omfatter vurderinger knyttet til DuPont-verdier på 1,6 milliarder USD som utgjør forskjellen i verdien av eiendelene som kjøpes eller selges. Dette vil utgjøre kontanter på ca.1,2 milliarder USD og arbeidskapital på 425 mill. USD.
Transaksjon vil tilfredsstille DuPonts forpliktelser overfor EU-kommisjonen i forbindelse med myndighetenes betingede godkjenning av fusjonen med Dow.

For å imøtekomme kravene til DuPont som 31. mars annonserte transaksjonene med FMC (som forventes å være sluttført i 4. kvartal 2017), har Dow og DuPont forlenget fristen for selskapenes egen fusjon til 31. august 2017. Partene tror at forventet sluttføring av fusjonen ikke kommer til å skje tidligere enn 1. august 2017. Forbehold tas alltid om tilfredsstillelse av vanlige vilkår, herunder mottak av alle regulatoriske godkjenninger.

Dow og DuPont gjentar forventningene som begge selskapene har om at de tiltenkte spinoffs og at de vil skje innen 18 måneder etter fusjonstidspunktet. I tillegg sier de to selskapene at første spin-off i den tiltenkte separasjonsprosessen vil være etableringen av et stor materialselskap.
Selskapene gjentar også at de forventer at fusjonen vil generere ufattelige 3 milliarder i kostnadssynergier og 1 milliard USD i vekstsynergier.

Malmö velges for Dow Nord Europa
Som en følge av Brexit mener Dow Chemical at det er bedre å ha separate strategier for det nordiske og det det britiske markedet. Malmö er utpekt som kjemigigantens base her i nord. Filip Tauson er utnevnt til sjef for det nye, nordiske kontoret. Han har tidligere vært sjef for Dow Chemical i Mexico City.
Ved sin side får han Niclas Anderson som nå er Dows sjef for Sverige.
Det er avisene HD og Sydsvenskan som melder dette. Og når vi nå vet at fusjonen mellom Dow og DuPont bare er noen måneder unna, vil det bety at organiseringen i Malmö også er forholdsvis nær forestående.

– Mitt arbeid vil komme til å dreie seg mye om integreringen av de to, store kjemigigantene, sier Filip Tauson i en kommentar til de to avisene.
Dow har for øyeblikket et titalls ansatte i Malmö. Men i løpet av det neste året håpes det på at et 30-talls medarbeidere vil være knyttet til dette kontoret.
(Kilde for siste avsnitt: 8till5 via Plastforum Sverige)


Hold deg opdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Handelens Miljøfond starter opp 15. august

Etterlyser ny definisjon av bærekraft

Modulbaserte brenselcelleløsninger for båter er prinsippgodkjent

Ny Europa-rekord for gjenvinning av PVC

Oppjustert krav til andel fornybar energi

Lanserer verktøy for samarbeid mellom næringer og studenter

Nyhetsbrev

Hemmeligheten bak kunstig intelligens

Online Newspaper Archive

Førerløse ferger kan erstatte gangbruer

Lager 117 megawatt solkraft

Installerer unikt solcellesystem på busser

PILOT-E utlyser 100 millioner

Bygger stort visningssenter for havbruk

Ukens vits: Helgearbeid

Etablerer nytt robot-samarbeid i Skandinavia

Storordre til Hexagon Composites

Stadig flere solceller på norske hustak

Tre nye katapulter rettet mot havnæringene

Rolls-Royce kan kutte mange stillinger fredag

Full fres og heder for TOMRA

Utvikler ny batteriløsning

Nytt supermolekyl skal produseres på Herøya

SINTEF etablerer fond for nystartede bedrifter

VPI solgt til irsk selskap

Pipelife lanserer STORE, dobbeltveggede rør

Tester ut ny tidevannsteknologi

Oppdatert om rør-i-rør

Vellykket års og medlemsmøte i Norsk Komposittforbund

Ny toppsjef i Norner

Skal få plastdetaljer lettere ut av formverktøyet

Dette er Prosess 21

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.152