Fusjonsplanene mellom Dow og DuPont litt justert

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

Samtidig som EUs konkurransemyndigheter i slutten av mars godkjente fusjonen mellom Dow og DuPont på visse betingelser, kom meldingen om at DuPont og FMC gjør betydelige transaksjoner seg imellom. Disse blir følgelig brikker på veien mot den endelige fusjonen DowDuPont, som nå forventes å være i havn i løpet av august 2017. Dessuten: Dows nye kontor for Nord-Europa legges til Malmö, Sverige.


DuPont og Dow kunngjorde 31. mars noen endringer i selskapenes avtale om fusjon. Fra før er det godt kjent at de to gigantkonsernene skal fusjonere på 50/50 basis og deretter dele konsernet i tre uavhengige, offentlig børsnoterte selskaper.

Planene ble forrykket da DuPont 31. mars i år kunngjorde at selskapet har inngått en endelig avtale med FMC Corporation om å selge en del av virksomheten i DuPont Crop Protection inkludert visse FoU-enheter, samtidig som de kjøper det meste av FMCs Helse og ernæringsvirksomhet (FMC’s Health & Nutrition business).
Transaksjonen omfatter vurderinger knyttet til DuPont-verdier på 1,6 milliarder USD som utgjør forskjellen i verdien av eiendelene som kjøpes eller selges. Dette vil utgjøre kontanter på ca.1,2 milliarder USD og arbeidskapital på 425 mill. USD.
Transaksjon vil tilfredsstille DuPonts forpliktelser overfor EU-kommisjonen i forbindelse med myndighetenes betingede godkjenning av fusjonen med Dow.

For å imøtekomme kravene til DuPont som 31. mars annonserte transaksjonene med FMC (som forventes å være sluttført i 4. kvartal 2017), har Dow og DuPont forlenget fristen for selskapenes egen fusjon til 31. august 2017. Partene tror at forventet sluttføring av fusjonen ikke kommer til å skje tidligere enn 1. august 2017. Forbehold tas alltid om tilfredsstillelse av vanlige vilkår, herunder mottak av alle regulatoriske godkjenninger.

Dow og DuPont gjentar forventningene som begge selskapene har om at de tiltenkte spinoffs og at de vil skje innen 18 måneder etter fusjonstidspunktet. I tillegg sier de to selskapene at første spin-off i den tiltenkte separasjonsprosessen vil være etableringen av et stor materialselskap.
Selskapene gjentar også at de forventer at fusjonen vil generere ufattelige 3 milliarder i kostnadssynergier og 1 milliard USD i vekstsynergier.

Malmö velges for Dow Nord Europa
Som en følge av Brexit mener Dow Chemical at det er bedre å ha separate strategier for det nordiske og det det britiske markedet. Malmö er utpekt som kjemigigantens base her i nord. Filip Tauson er utnevnt til sjef for det nye, nordiske kontoret. Han har tidligere vært sjef for Dow Chemical i Mexico City.
Ved sin side får han Niclas Anderson som nå er Dows sjef for Sverige.
Det er avisene HD og Sydsvenskan som melder dette. Og når vi nå vet at fusjonen mellom Dow og DuPont bare er noen måneder unna, vil det bety at organiseringen i Malmö også er forholdsvis nær forestående.

– Mitt arbeid vil komme til å dreie seg mye om integreringen av de to, store kjemigigantene, sier Filip Tauson i en kommentar til de to avisene.
Dow har for øyeblikket et titalls ansatte i Malmö. Men i løpet av det neste året håpes det på at et 30-talls medarbeidere vil være knyttet til dette kontoret.
(Kilde for siste avsnitt: 8till5 via Plastforum Sverige)


Hold deg opdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Skal bygge ny ambulansebåt

GulenSkyss er nettopp blitt tildelt kontrakt om drift av ambulansebåt – men hvem som skal bygge den nye båten er ennå ikke kjent.

Gravefri rehab i Asker

– Typisk norsk å være innovativ

Volkswagen øker bruken av lettvektsmaterialer i hel-elektriske biler

Britisk plastindustri avholder eget Brexit-seminar

Oljebransjen mest optimistisk

Nyhetsbrev

Bygger nytt innovasjonssenter

Online Newspaper Archive

Ny dansk analyse: Plastposen er best for miljøet

OSO Hotwater vurderer å flytte til UK

Ukas vits: Lovlig og ulovlig arbeid

Ruger du på et kompetanse- eller teknologiprosjekt?

Dropper fiskeoppdrett til havs

Skal utvikle fremtidens materialer

Blir medlem av Hydrogen Council

Biesterfeld og Evonik i partnerskap om PUR

Simuleringsverktøy med utvidet funksjonalitet

AKVA Group med firedobbelt båtleveranse

Universal Robots økte omsetningen 72 prosent

Nye batterityper på plast eller papir

– 2020-kravet er oppnåelig

EU krever at vi legger helt om til nesten-nullenergibygg i løpet av to år. Sivilingeniør Harald Hammer mener han har oppskriften.

Vil investere i digitale Lego-produkter

Prosjekt for rask formfremstilling

OM BE Plast er prosjektleder...

Etablerer Norden-kontor

Fishing for litter fortsetter

Her blir det "Plast-torg"

Industrien under tilsynets lupe

Borealis med i gigant-JV i USA

BEWi Group med milliardoppkjøp

LyondellBasell kjøper A. Schulman

Økt omsetning hos Hexagon

Materialtesting med radiologi

Drikkevann og mikroplast – ny målemetode gir gode svar

Events i kø

Ingen vei utenom emballasje-retur

KraussMaffei satser mer på pultrudering

Må betale millionbot

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.178