23948sdkhjf

Rapid gjør strategisk satsing i USA

Rapid Granulator har virkelig fått fart på kverna etter at selskapet på ny kom i svensk eie. Selskapet har de siste to årene vært eid av ivesteringsselskapet Lifco. Det har vært bygd nytt i Sverige og nå åpnes også nytt produksjonsanlegg i USA for å kunne selge enda mer på dette store kontinentet.

Den amerikanske investeringen kommer like etter Rapid har gjort en stor utvidelse av testsenteret og produksjonsfasilitetene i Bredaryd. Her ble det investert for nærmere 40 millioner i nybygg og utstyr.
Bengt Rimark, CEO i Rapid, forteller til Plastforum, at selskapet nå gjør sin største investering på flere ti-år ved at det er bygd ny fabrikk og testsenter i Pittsburgh. USA er for øvrig Rapids viktigste marked.
Produksjonen av kverner og shreddere har vært outsourcet i USA siden 2008. Nå ønsker selskapet å ha full egenkontroll på produksjonen og ikke minst på nyutvikling. Det er satset mange millioner kroner i nybygging som inkluderer et produksjonsanlegg på 6000 m2 med tilhørende kontorer og testsentre på 325 m2.
Hele spekteret av kverner og shreddere skal produseres her, i tillegg til maskiner som fylles på fra Bredaryd, etter behov.
Bengt Rimark sier til Plastforum at 2016 ble et jubelår med all time high når det gjelder internasjonalt salg av maskiner. Også i USA ble fjoråret et rekordår og etterspørselen er stor i et marked som er i sterk og jevn vekst.
– Det er en forkjærlighet for «made in America» i Statene og det gjør vi nå noe med. Vi har vært 40 år på det amerikanske markedet, vi er markedsleder på kverner og satser nå tungt for å befeste denne stillingen, avslutter Bengt Rimark.
Det er regnet med full produksjon i det nye anlegget i løpet av april 2017. Det er Seplama AS som representerer Rapid Granulator i Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063