23948sdkhjf

3B Fibreglass kåret til Norges beste eksportbedrift

Hjørnesteinsbedriften og produsenten av glassfibertråd på Birkeland i Agder er tildelt Eksportprisen 2017. – Vi er med på et verdensmesterskap, hver eneste dag, sa sjef Heine Østby i en kommentar ved tildelingen.

Dette var fjerde gang Eksportprisen deles ut. Av ti finalister i konkurransen ble det 3B Fibreglass Norway som gikk av med seieren. Kåringen skjedde under «Eksportkonferansen som ble avholdt 25. april i Oslo, nærmere bestemt i Den Norske Opera & Ballett.
Bak kåringen står Eksportkreditt Norge, GIEK, GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge. Juryen har bestått av John G. Bernander (leder), Siri Hatlen, Kjerstin Braathen og Henrik Müller-Hansen.

Kåringen av Norges beste eksportbedrift skjer etter totalt 80 nominerte selskaper ble snevret inn til ti finalister.
– Vi er veldig beæret over å få denne oppmerksomheten, sier sjef for 3B Fibreglass Norway, Heine Østby, etter å ha mottatt prisen.
– Den betyr en inspirasjon. En anerkjennelse av det vi holder på med. Vi jobber knallhardt hver eneste dag. Det ligger tøffe utfordringer og muligheter foran oss, sier han til nettstedet E24, som var mediepartner til Eksportkonferansen.
Han forteller at utviklingen i selskapet, spesielt de siste fire-fem årene, har vært svært god der selskapet har fått respons på strategien, på alle tiltak og prosjekter som har vært kjørt.

Bedriftsledelsen er optimistisk om utsiktene fremover.
– Vi ser at det store verdensmarkedet som vi spisser oss inn mot, spesielt vind- og bilmarkedet, ser bra ut. Vi mener å ha gode muligheter til å være med på veksten. Samtidig er det utfordrende og vi kan ikke ligge på latsiden. På en måte er vi med på et verdensmesterskap hver eneste dag. Og det krever sitt, sier 3B Fibreglass-direktøren.
Han nevner flere faktorer som må være på plass for å lykkes som eksportbedrift.
– Helt grunnleggende er å være helt på topp når det gjelder konkurranse og pris. Kvalitet er et nøkkelord. Vi ser at kvalitetskravene øker innenfor våre markeder. Vi må ha evne til å forstå utviklingen, hva som er neste steg, hva som er rundt neste sving. Vi må forstå markedet, ha tett dialog og utvikling med kunder og vi må drive kontinuerlig innovasjon og inkrementelle forbedringer internt i våre produksjonsprosesser og på produktsiden, sier Østby til E24.

Juryleder John G. Bernander , gratulerte en verdig vinner som har skapt verdier i Norge gjennom markeder ute.
– Glassfiberfabrikken er en tradisjonsrik bedrift på Birkeland i indre Agder. Den er en hjørnesteinsbedrift i sitt område, og har gjennom omstilling, produktutvikling og kompetente medarbeidere vært gjennom en viktig og riktig omstilling. Økende markedsandeler, økt eksport og overskudd gjør 3B Fibreglass til en riktig og verdig vinner, sa John G. Bernander.

3B Fibreglass Norway ble grunnlagt i 1970. Selskapet produserer glassfibertråd for videre bruk som forsterkning i plast- og komposittmaterialer. Absolutt hele omsetningen går til eksport, med Tyskland som det største markedet.
Selskapet 3B er eid av indiske Braj Binani Group, og inngår som én av tre produksjonsfabrikker i glassfiberdivisjonen. Fabrikken i Norge sysselsetter 210 personer som i fjor produserte i underkant av 45 000 tonn glassfibertråd.
Omsetningen steg med ca. 11 prosent fra 434 mill. kroner i 2015 til rundt 480 millioner kroner i 2016. Samtidig ble nettoresultatet på 37 millioner kroner fra 2015 forbedret.

Les hele artikkelen og se bilder på:
http://e24.no/naeringsliv/eksportprisen-2017/3b-fibreglass-kaaret-til-norges-beste-eksportbedrift/23982426

(Kilde: E24 ved Asgeir Aga Nilsen og Steinar Rostad Breivik)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125