3B Fibreglass kåret til Norges beste eksportbedrift

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

Hjørnesteinsbedriften og produsenten av glassfibertråd på Birkeland i Agder er tildelt Eksportprisen 2017. – Vi er med på et verdensmesterskap, hver eneste dag, sa sjef Heine Østby i en kommentar ved tildelingen.


Dette var fjerde gang Eksportprisen deles ut. Av ti finalister i konkurransen ble det 3B Fibreglass Norway som gikk av med seieren. Kåringen skjedde under «Eksportkonferansen som ble avholdt 25. april i Oslo, nærmere bestemt i Den Norske Opera & Ballett.
Bak kåringen står Eksportkreditt Norge, GIEK, GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge. Juryen har bestått av John G. Bernander (leder), Siri Hatlen, Kjerstin Braathen og Henrik Müller-Hansen.

Kåringen av Norges beste eksportbedrift skjer etter totalt 80 nominerte selskaper ble snevret inn til ti finalister.
– Vi er veldig beæret over å få denne oppmerksomheten, sier sjef for 3B Fibreglass Norway, Heine Østby, etter å ha mottatt prisen.
– Den betyr en inspirasjon. En anerkjennelse av det vi holder på med. Vi jobber knallhardt hver eneste dag. Det ligger tøffe utfordringer og muligheter foran oss, sier han til nettstedet E24, som var mediepartner til Eksportkonferansen.
Han forteller at utviklingen i selskapet, spesielt de siste fire-fem årene, har vært svært god der selskapet har fått respons på strategien, på alle tiltak og prosjekter som har vært kjørt.

Bedriftsledelsen er optimistisk om utsiktene fremover.
– Vi ser at det store verdensmarkedet som vi spisser oss inn mot, spesielt vind- og bilmarkedet, ser bra ut. Vi mener å ha gode muligheter til å være med på veksten. Samtidig er det utfordrende og vi kan ikke ligge på latsiden. På en måte er vi med på et verdensmesterskap hver eneste dag. Og det krever sitt, sier 3B Fibreglass-direktøren.
Han nevner flere faktorer som må være på plass for å lykkes som eksportbedrift.
– Helt grunnleggende er å være helt på topp når det gjelder konkurranse og pris. Kvalitet er et nøkkelord. Vi ser at kvalitetskravene øker innenfor våre markeder. Vi må ha evne til å forstå utviklingen, hva som er neste steg, hva som er rundt neste sving. Vi må forstå markedet, ha tett dialog og utvikling med kunder og vi må drive kontinuerlig innovasjon og inkrementelle forbedringer internt i våre produksjonsprosesser og på produktsiden, sier Østby til E24.

Juryleder John G. Bernander , gratulerte en verdig vinner som har skapt verdier i Norge gjennom markeder ute.
– Glassfiberfabrikken er en tradisjonsrik bedrift på Birkeland i indre Agder. Den er en hjørnesteinsbedrift i sitt område, og har gjennom omstilling, produktutvikling og kompetente medarbeidere vært gjennom en viktig og riktig omstilling. Økende markedsandeler, økt eksport og overskudd gjør 3B Fibreglass til en riktig og verdig vinner, sa John G. Bernander.

3B Fibreglass Norway ble grunnlagt i 1970. Selskapet produserer glassfibertråd for videre bruk som forsterkning i plast- og komposittmaterialer. Absolutt hele omsetningen går til eksport, med Tyskland som det største markedet.
Selskapet 3B er eid av indiske Braj Binani Group, og inngår som én av tre produksjonsfabrikker i glassfiberdivisjonen. Fabrikken i Norge sysselsetter 210 personer som i fjor produserte i underkant av 45 000 tonn glassfibertråd.
Omsetningen steg med ca. 11 prosent fra 434 mill. kroner i 2015 til rundt 480 millioner kroner i 2016. Samtidig ble nettoresultatet på 37 millioner kroner fra 2015 forbedret.

Les hele artikkelen og se bilder på:
http://e24.no/naeringsliv/eksportprisen-2017/3b-fibreglass-kaaret-til-norges-beste-eksportbedrift/23982426

(Kilde: E24 ved Asgeir Aga Nilsen og Steinar Rostad Breivik)


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Ekornes er tatt av børs – minoritesaksjonærene tvangsutløses

Kjempebehov for fagarbeidere

Allerede 80 % fullt på Nor-Shipping

Imponerende investeringer hos Bergen Plastics

Bygger demobil med gjenvunnet husholdningsplast

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Nyhetsbrev

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Online Newspaper Archive

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Elektriske fly like om hjørnet?

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.14