23948sdkhjf

Se og diskuter teknoetikk på Cinemateket

Kan maskiner få «kunstig bevissthet og moral» og hva vil det eventuelt gjøre med oss mennesker? Se filmen «Ex Machina» og hør samtale i forkant.

For folk som er interessert i denne tematikken, og som befinner seg i Oslo-området, kan Cinemateket den 18. mai klokka 18.00 absolutt være et bra sted å gå. Da vises filmen «Ex Machina» som en del av «Teknoetikk-serien».
Den britiske filmen fra 2015, med svenske Alicia Vikander i hovedrollen, er en science-fiction psykologisk thriller og har sanket en rekke priser,
se: https://en.wikipedia.org/wiki/Ex_Machina_(film)

Filmen handler om en programmerer som vinner et ukelangt luksusopphold hos en superrik software-gründer. Der møter han Ava, en menneskelignende robot, som etterhvert tilsynelatende blir forelsket i ham.

Før filmen begynner vil Teknologirådets direktør, Tore Tennøe, ha en samtale med professor i filosofi, Einar Duenger Bohn, fra det nystartede senteret for forskning på kunstig intelligens ved Universitetet i Agder. Med utgangspunktet i filmen vil de blant annet snakke om muligheten for at maskiner kan få «kunstig bevissthet og moral», og hva det eventuelt vil gjøre med samfunnet og oss mennesker.

Interessert? Da kan du kjøpe billetter her: http://www.cinemateket.no/140760/ex-machina

Teknoetikk er et samarbeid Teknologirådet har sammen med De nasjonale forskningsetiske komiteene og Cinemateket.
( Kilde: Teknologirådets nyhetsbrev )
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079