23948sdkhjf

Husk å nominere til Innovasjonsprisen for universell utforming

«Innovasjonsprisen for universell utforming» skal hedre virksomheter, designere og arkitekter som på en nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn, der produkter og tjenester kan brukes av alle. Frist for å nominere kandidater er 12. mai 2017.

Det er tredje gang at Design og arkitektur Norge (DOGA) arrangerer denne universelle designkonkurransen, som er inndelt i til sammen åtte kategorier.
Nominasjon og priser er åpne for alle. Det kan søkes for egne prosjekter eller det kan foreslås produkter og kandidater fra andre som du mener fortjener anerkjennelse.

Med universell utforming menes utforming av produkter, omgivelser, programmer og tjenester på en slik måte at de kan brukes av alle mennesker, i så stor utstrekning som mulig, uten behov for tilpassing og en spesiell utforming.»
Denne definisjonen er hentet fra FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne .

Prisen kan tildeles virksomheter, produktutviklere, designere og arkitekter i både offentlig og privat sektor. For å bli nominert til prisen vektlegges kriterier for universell utforming, så som brukerfokusering, nyskaping, form, estetikk og funksjonalitet.
Dette omfatter alle typer løsninger: i bygninger, uterom og landskap, transport, interiør, produkter, visuell kommunikasjon, tjenestedesign, IKT og digitale plattformer.
Løsningen må være lansert på markedet og fortsatt være i bruk.

De åtte klassene /hovedkategoriene er:
·Arkitektur
·Landskapsarkitektur
·Transport
·Produkt
·Møbel og interiør
·Grafisk design
·Interaksjonsdesign og digitale løsninger
·Tjenestedesign
Ingen produkter eller tjenester er for små, ingen for store. Det gjelder bare å nominere. NÅ!

Nye innovative prosjekter skal altså nå nomineres. Vinnerne vil bli hedret, sammen med designer eller arkitekt, for en inkluderende og brukersentrert prosess som har ført fram til det konkrete produktet eller tjenesten som alle kan bruke.
Victoria Høisæther er rådgiver for Innovasjon for alle i DOGA. Hun sier til Plastforum at for plastindustrien er eksempelvis prosjekter innenfor transport, møbel/interiør, emballasje og produktdesign kategorier som kan være relevante for nominasjon.

Send inn din nominasjon før 12. mai 2017. Det tar bare noen minutter og koster ingenting. Søknadsskjema finner du på:
https://easyfact.wufoo.com/forms/mjyj9710k7tf9o

En uavhengig jury vil vurdere alle kvalifiserte prosjekter og votere frem én vinner i hver kategori. Offentliggjøring finner sted på et eget arrangement med prisseremoni og presentasjon av vinnerprosjektene 17. oktober 2017.

Har du fortsatt spørsmål rundt nomineringen og konkurransen? Ta umiddelbar kontakt med
Programansvarlig Design for alle, Onny Eikhaug, tel: +47 992 92 500
e-post: oe@doga.no
eller Rådgiver Innovasjon for alle, Victoria Høisæther, tel: +47 977 23 214
e-post: vh@doga.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14