23948sdkhjf

Covestro bytter toppsjef i 2018

Patrick Thomas, som har vært konsernsjef i Bayer MaterialScience, nå Covestro, i over 10 år, har meddelt styre og representantskap at han trekker seg tilbake ved kontrakttidens utløp. Det betyr at siste arbeidsdag blir 30. september 2018. Bedriftsforsamlingen i Covestro har enstemmig utpekt Dr. Markus Steilemann som etterfølger.

I Covestro og i plastkretser beklages det oppriktig at Patrick Thomas gir seg – og tenker å gå i pensjon neste høst, i en alder av 61 år.
Under hans ledelse har Bayer MaterialScience, som nå altså heter Covestro, hatt enorm vekst og suksess. Selskapet regnes som en ledende innovatør innen kjemisk industri med fremragende økonomiske resultater.
Patrick Thomas er også president i organisasjonen for råvareprodusentene i Europa, PlasticsEurope. Foreløpig er det ikke kommet noen meldinger om at han også går av her, men det er vel trolig.

Dr. Markus Steilemann , f. 1970, overtar neste høst roret i Covestro. Han kommer fra egne rekker, der han nå er CCO, eller Chief Commercial Officer, og har vært i konsernledelsen siden 2015. Covestros styrende organer har vurdert mulige eksterne kandidater opp mot Markus Steilemann, men konklusjonen er at konsernet har den beste etterfølgeren i ham.
Steilemann har hatt en lang og internasjonal karriere i Bayer helt siden 1999, i Bayer MaterialScience siden 2004. Fra 2008 og utover har han hatt ulike lederstillinger i knyttet til området polykarbonat i Asia, inkludert leder av Global Industrial Marketing. Mellom 2013 og 2015 ledet han hele PC-segmentet før han kom inn i konsernledelsen med spesielt ansvar for PUR-segmentet.

Plastforum har ved flere anledninger truffet Patrick Thomas face to face og vi har stor sans for hans store kunnskaper om plast og ikke minst miljøaspektene. Han er en sjelden god taler og hans Poly Talks går det gjetord om i hele den internasjonale plastindustrien. Dessverre har vi ikke klart å få ham til å komme til Polymerdagene, men vi bør kanskje prøve en siste gang?
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125