Covestro bytter toppsjef i 2018

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

Patrick Thomas, som har vært konsernsjef i Bayer MaterialScience, nå Covestro, i over 10 år, har meddelt styre og representantskap at han trekker seg tilbake ved kontrakttidens utløp. Det betyr at siste arbeidsdag blir 30. september 2018. Bedriftsforsamlingen i Covestro har enstemmig utpekt Dr. Markus Steilemann som etterfølger.


I Covestro og i plastkretser beklages det oppriktig at Patrick Thomas gir seg – og tenker å gå i pensjon neste høst, i en alder av 61 år.
Under hans ledelse har Bayer MaterialScience, som nå altså heter Covestro, hatt enorm vekst og suksess. Selskapet regnes som en ledende innovatør innen kjemisk industri med fremragende økonomiske resultater.
Patrick Thomas er også president i organisasjonen for råvareprodusentene i Europa, PlasticsEurope. Foreløpig er det ikke kommet noen meldinger om at han også går av her, men det er vel trolig.

Dr. Markus Steilemann , f. 1970, overtar neste høst roret i Covestro. Han kommer fra egne rekker, der han nå er CCO, eller Chief Commercial Officer, og har vært i konsernledelsen siden 2015. Covestros styrende organer har vurdert mulige eksterne kandidater opp mot Markus Steilemann, men konklusjonen er at konsernet har den beste etterfølgeren i ham.
Steilemann har hatt en lang og internasjonal karriere i Bayer helt siden 1999, i Bayer MaterialScience siden 2004. Fra 2008 og utover har han hatt ulike lederstillinger i knyttet til området polykarbonat i Asia, inkludert leder av Global Industrial Marketing. Mellom 2013 og 2015 ledet han hele PC-segmentet før han kom inn i konsernledelsen med spesielt ansvar for PUR-segmentet.

Plastforum har ved flere anledninger truffet Patrick Thomas face to face og vi har stor sans for hans store kunnskaper om plast og ikke minst miljøaspektene. Han er en sjelden god taler og hans Poly Talks går det gjetord om i hele den internasjonale plastindustrien. Dessverre har vi ikke klart å få ham til å komme til Polymerdagene, men vi bør kanskje prøve en siste gang?


Hold deg oppdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Ekornes er tatt av børs – minoritesaksjonærene tvangsutløses

Kjempebehov for fagarbeidere

Allerede 80 % fullt på Nor-Shipping

Imponerende investeringer hos Bergen Plastics

Bygger demobil med gjenvunnet husholdningsplast

Nexeo og Distrupol under samme paraply

Nyhetsbrev

Piratkopier kan gi store skader

De kan forårsake ødelagte maskiner som fører til produksjonsstans og dermed tap av penger. I verste fall kan de til og med føre til personskader. Det handler om falske produkter til for eksempel reservedeler til maskiner eller kulelagre. Problemet er kjent også i plastindustrien.

Online Newspaper Archive

Fjerner plast fra sixpacken

Selges ikke Braskem likevel?

Vil bygge vindkraft-anlegg i USA

Havbruksdagen åpnes av fiskeriministeren

Elektriske fly like om hjørnet?

RPC-konsernet vurderes solgt!

Økt anvendelse av elektrisitet - fører til redusert behov for energi

Økt anvendelse av elektrisitet og dermed mer effektiv utnyttelse av energi, vil bidra til at verdens energibehov kommer til å falle fra midten av 2030 tallet til tross for at stadig flere får tilgang til energi.

- Norge langt bak på bruk av roboter

Norge har med sine mange små og mellomstore virksomheter enda til gode å forstå hvor stor forskjell en liten robot kan gjøre, selv i en mindre produksjon. Derfor har Universal robots, den danske frontløper for samarbeidende roboter, ansatt Julius Skulstad.

Klimamålene blir ikke oppfylt

Over 3 000 bedrifter søkte SkatteFUNN

Ukens vits: Den uheldige trailersjåføren

Konferanse om fremtidens sirkulære emballasje

Avery Dennison inngår miljøsamarbeid med Plasticity

«Future of The Fjords» ble Årets skip

Passasjerskipet «Future of The Fjords,» bygget av Brødr. Aa for rederiet The Fjords, er kåret til Ship of the Year. Prisen ble delt ut i Hamburg av ambassadør Petter Ølberg under SMMs første dag.

Lanserer tekstilfasade

Norsk-tysk strømkabel kommer på plass

Brimer og ServiTech slår seg sammen

Velox er kjøpt av IMCD

Ukens vits: Den filosofiske fiskerkona

Med nytt navn skal polymer-spesialist åpne flere markeder

Vurderer vindpark på Snorre og Gullfaks

ABB er med på «å forandre verden»

Bygger kompetansesenter for biokompositter

Ny storhandel kan være på gang…

Ukens vits: Gøy med muskler

Milliongave til frivillig innsats mot plastforsøpling

Bedrifter: Få råd og veiledning til innovasjonsprosjekter

Nordmenn frykter ikke robotene

Nytt biogranulat for sprøytestøping

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.265