Covestro bytter toppsjef i 2018

| Av Asle Isaksen | Tips redaksjonen om en historie

Patrick Thomas, som har vært konsernsjef i Bayer MaterialScience, nå Covestro, i over 10 år, har meddelt styre og representantskap at han trekker seg tilbake ved kontrakttidens utløp. Det betyr at siste arbeidsdag blir 30. september 2018. Bedriftsforsamlingen i Covestro har enstemmig utpekt Dr. Markus Steilemann som etterfølger.


I Covestro og i plastkretser beklages det oppriktig at Patrick Thomas gir seg – og tenker å gå i pensjon neste høst, i en alder av 61 år.
Under hans ledelse har Bayer MaterialScience, som nå altså heter Covestro, hatt enorm vekst og suksess. Selskapet regnes som en ledende innovatør innen kjemisk industri med fremragende økonomiske resultater.
Patrick Thomas er også president i organisasjonen for råvareprodusentene i Europa, PlasticsEurope. Foreløpig er det ikke kommet noen meldinger om at han også går av her, men det er vel trolig.

Dr. Markus Steilemann , f. 1970, overtar neste høst roret i Covestro. Han kommer fra egne rekker, der han nå er CCO, eller Chief Commercial Officer, og har vært i konsernledelsen siden 2015. Covestros styrende organer har vurdert mulige eksterne kandidater opp mot Markus Steilemann, men konklusjonen er at konsernet har den beste etterfølgeren i ham.
Steilemann har hatt en lang og internasjonal karriere i Bayer helt siden 1999, i Bayer MaterialScience siden 2004. Fra 2008 og utover har han hatt ulike lederstillinger i knyttet til området polykarbonat i Asia, inkludert leder av Global Industrial Marketing. Mellom 2013 og 2015 ledet han hele PC-segmentet før han kom inn i konsernledelsen med spesielt ansvar for PUR-segmentet.

Plastforum har ved flere anledninger truffet Patrick Thomas face to face og vi har stor sans for hans store kunnskaper om plast og ikke minst miljøaspektene. Han er en sjelden god taler og hans Poly Talks går det gjetord om i hele den internasjonale plastindustrien. Dessverre har vi ikke klart å få ham til å komme til Polymerdagene, men vi bør kanskje prøve en siste gang?


Hold deg opdatert med PlastForum NO
Er du abonnent? Become a subscriber

Med et abonnement får du ubegrenset adgang til nettavisen. Read the newspaper online


Skriv kommentar
Forsiden akkurat nå

Bygger stort visningssenter for havbruk

Ukens vits: Helgearbeid

Etablerer nytt robot-samarbeid i Skandinavia

Storordre til Hexagon Composites

Stadig flere solceller på norske hustak

Tre nye katapulter rettet mot havnæringene

Nyhetsbrev

Rolls-Royce kan kutte mange stillinger fredag

Online Newspaper Archive

Full fres og heder for TOMRA

Utvikler ny batteriløsning

Nytt supermolekyl skal produseres på Herøya

SINTEF etablerer fond for nystartede bedrifter

VPI solgt til irsk selskap

Pipelife lanserer STORE, dobbeltveggede rør

Brødr. Aa vant Siva-prisen

ATM Brovig og ENGEL med serviceavtale

Hedersprisen til Paal Fischenich

Tester ut ny tidevannsteknologi

USA valgte NSM-missiler fra Kongsberg

På arktisk ekspedisjon for å kartlegge mikroplast

Oppdatert om rør-i-rør

Kutter anslag for oljeinvesteringer

Nasjonalt fagskoleråd krever opprykk for fagskolene

Nasjonalt fagskoleråd krever opprykk for fagskolene Stortinget har vedtatt ny lov om høyere yrkesfaglig utdanning – nå er det opp til Regjeringen om fagskolene blir plassert på et høyere nivå i kvalifikasjonsrammeverket.

Ukas vits: Lønnsforhandling

Lanserer ny standard for vann og avløp

Bortimot 30 personer hadde møtt opp da den nye DiVA-guiden ble lansert i Norconsults lokaler i Sandvika 22. mai. DiVA, Digital VA-forvaltning, skaper en helt ny standard for hoved- og saneringsplaner i vann- og avløpsbransjen.

Vellykket års og medlemsmøte i Norsk Komposittforbund

Ny toppsjef i Norner

Skal få plastdetaljer lettere ut av formverktøyet

Dette er Prosess 21

Optimistiske ledere

Se alle Bedriftenes egne nyheter

Send til en kollega

0.134