23948sdkhjf

Møte om digitalisering av industrien

15. juni inviterer Norsk-Tysk Handelskammer til sin andre konferanse om digitalisering i industrien. Temaet: «Implementing Industry 4.0: Strategic Initiatives and Practical Approaches» arrangeres i samarbeid med SINTEF og finner sted på KS Agenda i Oslo. Programmet er høyaktuelt og spennende.

Til Plastforum forteller markedsrådgiver Tor Kristian Haldorsen i Norsk-Tysk Handelskammer at man med denne konferansen ønsker å skape en bilateral plattform for utveksling av kunnskap og erfaringer mellom Norge og Tyskland. Og selvfølgelig for å drøfte hvordan industri 4.0 kan implementeres i norsk industri.

Med publiseringen av industrimeldingen rett før påske er Norge i gang med å innføre sin egen strategi for det digitale skiftet, men arbeidet er ennå i en tidlig fase. Det er derfor en rekke spørsmål som skal avklares: Hva vil være viktig for å få til en industriell transformasjon i Norge? Hvilke rammebetingelser har norsk industri etter lanseringen av den norske regjeringens industrisatsing? Hvordan får vi til en kompetanseoverføring fra de store industriaktørene til de små, og hvordan kan synergieffekter oppstå som følge av samarbeid på tvers av bransjer og regioner? Hva er digitaliserings- og automatiseringspotensialet i norske industribedrifter? Hvilke lærdommer gir Tysklands industri 4.0-satsing oss? Og ikke minst: hvordan bør norske bedrifter praktisk gå frem i implementeringen av industri 4.0 i egen drift?

– Dette er bare noen av problemstillingene som vil bli drøftet i løpet av konferansedagen, sier Tor Kristian Haldorsen. Han nevner noen av foredragsholderne:
Statssekretær Lars Jacob Hiim, Nærings- og fiskeridepartementet
Dr. Carsten Polenz, Vice President Product & Innovations, SAP Germany og representant for Plattform Industrie 4.0
Dr. Axel Demmer, Head of Department, Fraunhofer Institute for Production Technology IPT
Innovasjon Norge, Forskningsrådet og Digital Norway (Toppindustrisenteret)
Norges smarteste industribedrift, Brunvoll AS
Beckhoff Automation, Prediktor AS og Tronrud Engineering AS

Daniel Ras-Vidal fra FIN og Abelia vil lede møtet og diskusjonene.
Informasjon om programmet, påmelding og foredragsholderne finner du på
www.industri40.no
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078