23948sdkhjf

Kabler som klarer 640 kV

Borealis og Borouge forteller i en pressemelding at de har utviklet en ny og forbedret kabelteknologi for de virkelig store spenningene. De hevder at 640 000 volts overføringskabler er ny verdensrekord for ekstruderte kabler. Produksjonen skjer ved anleggene til Borealis i Stenungsund og Antwerpen og er selvfølgelig basert på selskapenes egne Borlink-materialer.

Ekstruderte høyspentkabler , så kalt HVDC (High Voltage Direct Current), er i dette tilfellet basert på materialene Borlink LS4258DCE og Borlink LE0550DC. Inngående testing i henhold til Cigré-kravene TB496, viser at kablene takket være teknologien og Borlink-materialene klarer de høye spenningene og med svært små energitap underveis. Det muliggjør at det kan overføres enorme kapasiteter over lange strekninger, så som overføringskabler mellom land og regioner.

Dette er et løft for kraftoverføring og er muliggjort gjennom mer enn 15 års FoU og utvikling av øremerkede og svært rene plastblandinger kombinert med produksjonsteknologi. Kablene for de nye 640 kV-produktene er utviklet sammen med NKT Cables.
Kablene kan graves ned eller legges på sjøbunnen. Praktisk vil en slik overføringskapasitet tillatte at det kan overføres mer enn 3 gigawatt (GW) fra kraftverk (f.eks. vindkraftverk) til forbrukere. Borealis forteller at det tilsvarer nok strøm til å dekke behovet til 3 millioner husstander, eller 80 prosent av Østerrikes husholdninger.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078